Toptoetje: versimpelde semifreddo met kers, noten en chocolade

omslagfotooo

Toptoetje: Versimpelde semifreddo met kers, noten en chocolade

Dit wordt een lekkere korte post, want ik merk aan mezelf dat ik het deze week veel te druk heb gehad. Ik ben gejaagd, de dagen vliegen voorbij en ik heb het gevoel dat ik alles maar half doe.. Ken je dat gevoel?

Het is gelukkig weer weekend, wat betekent dat ik even tot rust kan komen om even op te laden voor volgende week. De twee na laatste week van het tweede jaar van mijn opleiding! Een drukke week.. Even tijd voor ontspanning, vrienden, leuke dingen en vooral rust, dus nu. Lekker in bad, een boek lezen en niet te vergeten een lekker toetje maken haha! Om te vieren dat het weekend is, om te vieren dat het mag. Ik had geen zin in heel veel werk, dus dit is een toetje dat in 10 minuten klaar is en daarna 2 uur (moeiteloos) in de vriezer moet staan. Veel succes is niet nodig, want het is eigenlijk een toetje dat niet fout kan gaan! 🙂 Veel plezier dus dan maar.

Dit heb je nodig voor 4 toetjes:
– 4 plasticbekertjes
– vershoudfolie
– diepvries
– Zeef
– 200 gram slagroom
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 gram griekse yoghurt
– 100 gram chocolade met noten
– 200 gram kersen op sap
Inspiratie: Allerhande

Zo maak je het:

IMG_6050
Stap 1: Laat de kersen uitlekken door middel van een vergiet. Vang het sap op.

IMG_6047
Stap 2: Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

IMG_6048
Stap 3: Roer de Griekse yoghurt los.

IMG_6051
Stap 4: Hak de chocolade met de noten fijn.
Tip: Heb je geen chocolade met noten? Dan kun je ook chocolade én noten gebruiken natuurlijk. Stamp dan eerst de noten fijn.
Stap 5: Snijd de kersen door de midden, zodat je zeker weet dat er geen pitten meer in zitten.

IMG_6052
Stap 6: Meng de Griekse Yoghurt, de slagroom en de chocolade en de kersen door elkaar. Doe nog niks met het kersensap.

IMG_6053 IMG_6055
Stap 6: Verdeel het mengsel over de 4 plasticbekertjes

IMG_6056 IMG_6057
Stap 7: Dek af met vershoudfolie en zet voor 2 uur in de diepvries.
Tip: Wil je de semifreddo langer in de diepvries hebben, haal hem er dan op tijd uit, want anders is het toetje te hard om te eten!

Net voor het opdienen:
Stap 8: Houd de semifreddo’s even onder stromend warm water, zorg dat alleen de buitenkant van de plasicbekertjes verwarmd worden. Stort de semifreddo’s uit op wat mooie bordjes door zachtjes in het plasticbekertje te knijpen. Besprenkel met de achtergehouden kersensap en maak af met een kers en klaar is fred, uuh ik bedoel de semifreddo.

Je hebt nu een versimpelde semifreddo gemaakt.. maar wat is dat eigenlijk, semifreddo?
Op internet wordt het omschreven als: een mouse met verschillende smaken die men ongeveer overal in Italië vindt, bereid met eigeel, suiker, room en opgeklopt eiwit. (encyclo.nl)
Dit is de originele semifreddo, wat we nu hebben gemaakt is een versimpelde en veel snellere vorm, maar natuurlijk wel even lekker 😉 Smakelijk!

Liefs, Bo

           

Tags:

2 thoughts on “Toptoetje: versimpelde semifreddo met kers, noten en chocolade”

  1. Ans schreef:

    Ziet er werkelijk fantaatisch uit

    1. Chez Bo schreef:

      Dankjewel Ans! Heb je het recept uitgeprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Conversation over Coffee

Conversation over Coffee Ik vind het eigenlijk wel leuk dat jullie mij en dat ik jullie beter leer kennen! Daarom...

Close