Simpele (Paas)pasta

omslag

Prima paaspasta, voor als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

Ik kan me zo voorstellen dat je soms helemaal geen zin hebt om uitgebreid te koken. Ik heb ook wel eens van die dagen. Laat thuis, druk gehad op werk etc. etc. Het liefst plof je dan op de bank neer en bestel je wat eten. Echter ben ik daar niet z’n groot fan van en probeer ik dan altijd toch zelf iets snels in elkaar te flansen..

Het is vandaag dan wel Pasen, maar het is wel een zondag.. Wat voor veel mensen toch de friet of pizzadag van de week is. Daarom heb ik hier een lekkere (vraag mijn huisgenoot maar!) en super simpele uitweg: de pasta (Paaspasta haha!) met spek, tomaat, knoflook en kaas.

Dit heb je nodig voor ongeveer 2 personen:
– 250 gram pasta (ik heb hier pennen gebruikt)
– 200 gram gerookte ham of spek (1 pakje)
– 4 grote tomaten (of 8 kleintjes)
– 2 blikjes tomatenpuree
– Halve pot rode pesto
– 1 ui
– Kaas naar keuze
– teentje knoflook
– Beetje olijfolie

– Oven
– Bakplaat + bakpapier
– Vergiet
– Kookpan
– Wokpan

Zo ga je aan de slag:
IMG_7409
Stap 1: Snijd de tomaten en de ham in kleine stukjes.
Stap 2: Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.
Stap 3: Bak ze in de oven op 200 graden ongeveer 15-20 minuten. (Totdat de spek lekker knapperig is.)

IMG_7410
Stap 4: Vul de waterkoker met genoeg water om de pasta in te koken.
Stap 5: Snijd ondertussen de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes.
Stap 6: Vul een grote pan met het water uit de waterkoker en voeg daarin de pasta toe. De pasta moet ruim onder water staan.
Stap 7: Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven (ongeveer 10 minuten.) Roer af en toe door de pasta.
Tip: Voeg wat olijfolie aan het pastawater toe, dan plakt de pasta niet aan elkaar.

IMG_7411
Stap 8: Bak de gesneden ui en de knoflook in wat olijfolie glazig. (niet te hoog vuur.)
Stap 9: Pak een vergiet en een bakje/deksel/pan. Giet, zodra de pasta klaar is, de pasta af in het vergiet met het bakje eronder. Vang met het bakje wat kookvocht van de pasta op.

IMG_7414
Stap 9: Voeg de pasta, de tomaat & de spek uit de oven, de pesto en de tomatenpuree aan de pan toe. Roer goed door. Voeg wat kookvocht toe als de pasta te plakkerig is.

Stap 10: Serveer de Paaspasta met een soort kaas naar keuze. (Gran Pedano, Geraspte kaas, Pecorino, Parmezan zijn allemaal prima 🙂

Dit was eigenlijk mijn eerste echte zelfbedachte en zelfgemaakte snelle pasta. Voor de eerste keer was het best goed gelukt en ben ik trots 🙂 Vooral omdat het me echt nog geen 20 minuten heeft gekost om dit lekkere gerecht op tafel te zetten. De meeste snelle recepten die pretenderen maar 20 minuten te duren.. Maar als ik ze voor het eerst maak dan ben ik vaak minstens het dubbele aan tijd kwijt.. Herkenbaar? Daarom is zelf experimenteren met snelle recepten best goed af en toe! Dan weet je precies hoeveel tijd je kwijt bent aan de bereiding.
Heb jij een leuk, snel recept? Ik zie hem graag tegemoet!

Geniet van je zondag!

Liefs, Bo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Vrolijk Pasen!

Één ei is geen ei, want het is Pasen! Dag volgers, lezers en bezoekers van mijn site! Het is alweer...

Close