Risotto van Pien met champignons en courgette

Zoals jullie hieronder zullen lezen was mijn eerste ervaring met risotto niet zo goed.. Een vriendin van me maakt wel vaker risotto en overtuigde me ervan dat ik het hartstikke lekker zou vinden, als zij het zou maken… Ik liet haar haar gang gaan en inderdaad, het resultaat ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het is net alsof een Engeltje over je tong piest. (Dan wel een Engeltje met toevallig een fles droge witte wijn in zijn of haar hand.)

Risotto fiasco

Toen ik voor het eerst écht culinair uit eten ging (lees: grote borden, weinig eten, exclusiviteit in het gerecht en bijzondere combinaties in de smaak) was dat voor de verjaardag van mijn vriend een jaar geleden. Ik had een restaurantje gereserveerd in Eindhoven. Een culinair 3 gangenmenu was het plan, ik had dus een wat duurder restaurant op het oog. (ik bespaar jullie de naam, lees maar verder). We startten met een lekker voorafje van zalm met een apart sausje en allemaal aparte groentes (ik ben de namen alweer kwijt.) Als hoofdgerecht koos ik risotto, mijn vriend eend.. Nog nooit had ik risotto op, voordat ik dit gerecht proefde. Nooit zou ik het weer eten, dacht ik nadat ik het op had. Wat een fiasco, er zaten harde ballen risottorijst in het gerecht en de risotto was niet op smaak.. Hij was gewoonweg vies.. (super jammer) Ook de eendenborst bleek taai. Alle hoop werd op het toetje gelegd: want aan een toetje kan je niet veel verpesten toch? Nou en of.. Zure hangop met champagne ijs en net zo zuur rood fruit.. (Ik wil niet klagen hoor, maar hier gaan we dus nooit meer naar toe..)
Het pakte dus niet zo goed uit, waardoor ik mijn vriend uiteindelijk ter afsluiting nog heb getrakteerd op een hamburger bij de Mac Donalds.. Eind goed, al goed.

Vergeet dit verhaal snel en probeer deze risotto te maken, want deze heeft me wél overtuigd!

Risotto van Pien - Chez Bo

Recept vegetarische risotto met champignons en courgette

Dit haal je in huis:

2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 courgette
1 bakje champignons
3 bouillionblokjes
125 ml droge witte wijn
1,5 liter water
Peper zout en een klein beetje kerry
Roomboter
Parmezaanse kaas

Bakpan
Kookpan

Zo maak je het:

Champignons en Courgettes voor risotto - Chezbo

Stap 1: snij de ui, de courgette en de champignons in stukjes

Gebakken ui voor risotto - Chezbo

Stap 2: bak de ui in een goede laag boter.
Stap 3: voeg de knoflook toe (geperst of in stukjes)

Schenken van witte wijn - Chezbo

Stap 4: voeg de risotto toe samen met een extra scheutje boter.
Stap 5: schenk de wijn erbij
Stap 6: doe een scheut heet water erbij met een bouilionblokje
Stap 7: blijf roeren totdat het water is opgenomen.

Risotto - Chez Bo

Stap 8: bak de champignons en de courgette in een bakpan in een klein beetje olie of boter.
Stap 9: voeg weer een scheut heet water aan de risotto toe met een bouillonblokje, roer goed door totdat het bouillonwater is opgenomen door de risotto.

Risotto met champignons en courgette - Chez Bo

Stap 10: Voeg het derde bouillonblokje met nog een scheut heet water toe. Roer weer totdat de risotto het water helemaal heeft opgenomen. Proef of de risotto klaar/gaar is.

Tip: De risotto is goed als hij zacht is en er geen hard stukje meer in je kies blijft zitten.

Stap 11: Roer de champignons en courgette door de risotto.
Stap 12: Roer een klontje roomboter door de risotto heen.
Stap 13: Roer de Parmezan door de risotto heen.
Stap 14: Maak af met wat peper en kerry poeder.

Mhhz, voortaan ben ik fan van risotto. Ben jij ook een risotto fan??
Thanks Pien voor het recept. Ben je ook benieuwd naar Piens dadels? Klik dan hier. 

Liefs, Bo

 

2 thoughts on “Risotto van Pien met champignons en courgette”

    1. Chez Bo schreef:

      Hi Jeff!
      Bedankt voor de tip! Mooie site trouwens, food republic! Staat veel inspiratie op. 🙂
      Die risotto met “bell pepper”, ga ik zeker een keer proberen.
      Ook een mooie tip geven ze: “the more time you spend cooking it properly, the better!”
      Heb jij deze bell pepper risotto al eens gemaakt? Hoe smaakte die?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Zelfgemaakte vegetarische koude schotel

Het is weer tijd voor een nieuw zelfgemaakt recept van mijn moeder: zelfgemaakte vegetarische koude schotel. Mijn vertrek naar Denemarken,...

Close