Minicursus: Eieren Splitsen op een leuke manier

Eieren-splitsen-shutterr-630

Hahahaha, dit móést ik gewoon een keertje proberen! Ik zag het laatst ergens voorbij komen en ik dacht: ja hoor, dat zal wel. Maar stiekem moest ik het gewoon een keer zelf proberen om te kijken of het echt waar was: Een ei splitsen met een fles. Het zou letterlijk een eitje zijn.. Geloof jij het?

Een keer een wat minder serieuze post tussendoor is ook wel leuk hè haha, zie hieronder daarom het prachtige cursusfilmpje, mede mogelijk gemaakt door Jeanne en Corry.

Benodigdheden:
– Een ei
– Twee schaaltjes of twee diepe bordjes
– Een plasticflesje

Zo doe je het:
Breek het ei op het bordje, knijp in het flesje en zet het flesje (voorzichting!) op het eigeel. Laat het flesje los, nu trekt het flesje het eigeel erin. Duw weer in het flesje om het eigeel er in een ander schaaltje uit te laten lopen.

Ik zou zeggen, moet je een keer een ei splitsen en wil je hier een leuk momentje van maken? Doe het op deze manier! De week is bijna op de helft alweer, geniet nog even van je dinsdagavond.

Liefs, Bo

Bron afbeelding: landidee.nl

 

4 thoughts on “Minicursus: Eieren Splitsen op een leuke manier”

  1. Hahaha dit heb ik thuis ook een keer gedaan! Leuk filmpje!

    1. chezbo schreef:

      Eerlijk gezegd mislukte het bij mij de eerste keer echt helemaal haha, lukte het bij jou wel meteen? Mijn moeder bleek er erg goed in te zijn! hihi:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Festival Glow Eindhoven

Omslagfoto: "Koepel met gekleurde stralende lichtstrepen" is gemaakt door Kristel Hendriks.  Check haar Instagram hier.  Glow Eindhoven, gaat er al...

Close