Kokoskip met rijst

IMG_9113 IMG_9114

Dit exotische recept komt niet uit het Caribisch gebied of uit een ander exotisch oord. Dit recept komt uit België, en heb ik hoogstpersoonlijk van Caroline, een vriendinnetje hier in Kopenhagen, geleerd. Net zo foodie als ik, misschien nog wel meer! Altijd in voor lekker eten, lekker koken, nieuwe recepten etc. Voor dit recept slechts 3 basisingrediënten nodig (kip, rijst en kokosmelk) en de rest is naar jouw smaak. Dit is Carolines versie van kokoskip! Hoe maak jij hem het liefst?

Ps. Caroline, merci beaucoup pour la recette!

Kokoskip met rijst - Chez Bo

 

Kokoskip met rijst

 2 personen
Kip met een exotisch tintje
Circa 30 minuten

Dit heb je nodig

1 ui
1 teentje knoflook
1 courgette
3 tomaten
1 blikje koksmelk à 400 ml/gram
circa 200 gram ongekookte rijst
2 kipfilets circa 225 gram
olijfolie om in te bakken
Zout & peper.
Eventueel wat koriander en currypoeder.

Wok
Kookpan voor de rijst
Snijplank, mes en spatel

DSCN2847

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Snij de ui en de knoflook in stukjes
Stap 2: Fruit de ui en de knoflook in de wok in een klein beetje olijfolie.
Stap 3: Kook de kipfilets in ruim water in 25 minuten gaar.

Tip: Wil je de kipfilet sneller laten garen? Snij de kip dan in kleine blokjes. Blokjes van circa 5 cm hoeven maar 10 minuutjes te koken!

Stap 4: Prepareer ondertussen de rijst. Laat het water in de kookpan koken en kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven, dit verschilt per rijstsoort!

Tip: Heb je de verpakking weggegooid? Kook dan je rijst ongeveer 20 minuten en kijk daarna of hij al gaar is. 

Stap 5: Snij de courgette en de tomaat in stukjes en voeg bij de ui en de knoflook.
Stap 6: Wanneer de kipfilets gaar is snij je ze gemakkelijk in kleine stukjes.
Stap 7: Voeg de kip aan de wok met courgette, tomaten, uien en knoflook toe.

DSCN2848
Stap 8: Voeg als laatste de kokosmelk toe en roer goed door. Laat nog circa 5 minuutjes goed warm worden.
Stap 9: Giet de rijst af en serveer direct.
Stap 10: Gebruik eventueel de verse koriander en de currypoeder als topping. (niet per se nodig)

Tip: Het is niet aan te raden de rijst bij de kokoskip te gooien, anders wordt het een soort papje. 

   Kokoskip - Chez Bo Kokskip met rijst en naanbrood - Chez Bo

Serveertip: Naanbrood uit de oven!
Mhh sinds ik naanbrood heb ontdekt eet ik het ongeveer bij ieder rijstgerecht. Ik vind het heerlijk!
Ik heb het helaas nog nooit zelf gebakken, maar wie weet komt dat ervan in de toekomst!
Heb jij een goed recept om zelf naanbrood te bakken? Laat het me weten en wellicht kunnen we hem samen maken en publiceren hier op Chez Bo.

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Simpele pasta pesto met tonijn en tomaat

In weken zoals deze heb ik graag snel mijn eten op tafel. Met het nodige vliegwerk her en der ben...

Close