Knoflooksaus zelf maken

Knoflook, ik hou ervan! Ik kook er graag mee en ben ook gek op knoflooksaus.. Wat doe je dan als hij niet kant en klaar te koop is in de supermarkt? Juist, zelf maken! En dat bleek erg makkelijk te zijn. Ik natuurlijk weer helemaal blij, want wat is een broodje kebab of een kapsalon zonder knoflooksaus?

Weet je wat ook lekker is met knoflooksaus?
Misschien klinkt het een beetje raar…
maar ik ben verzot op rijstwafels met kaas en knoflooksaus!

Broodje kipkebab met homemade knoflooksaus - Chez Bo

Knoflooksaus zelf maken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook + een knoflookpers
    Tip: Je kunt ook verse knoflook uit pot gebruiken circa 2 theelepels. (zelf even proeven)
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels mayonaise
  • zout, peper

Optioneel wel aan te bevelen:
1 eetlepel fijngehakte bieslook (kan ook gedroogde bieslook zijn)
1 eetlepel fijngehakte peterselie (kan ook gedroogde peterselie zijn)

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Meng de citroensap en de suiker en roer totdat de suiker is opgelost.

Tip: De suiker lost beter op als je de citroensap eerst even kort verwarmd in de magnetron. 

Stap 2: Pers de knoflooktenen en roer dit door het gesuikerde citroensap.
Stap 3: Meng de crème fraiche, mayonaise en eventueel de kruiden erdoorheen.
Stap 4: Voeg wat zout en peper toe naar smaak.

Inspiratie van: http://www.smulweb.nl/recepten/1076202/Knoflooksaus 
Bedankt Amcsnijders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Toetje & Ontbijt: Skyr met blauwe bessen

Kennen jullie Skyr al? Ik ontdekte het in mijn zoektocht naar kwark hier in Kopenhagen. Dit leek er wel een beetje op...

Close