Banaan pindakaas toetje – 2 ingrediënten

Vreetbui hier, vreetbui daar, met eten ben ik nooit klaar. Van ijs kan ik een hele bak in mijn eentje op en de koekjestrommel is in mijn bijzijn zeker niet veilig. Ik ben op zoek naar gezonde alternatieven, voor als ik mijn vreetzin écht niet meer kan bedwingen. In mijn zoektocht zijn al veel gezonde probeersels gepasseerd: dadels, groentes, rijstwafels.. Allemaal gezond, maar ik mis gewoon mijn allerbeste vriend: ijs! Zijn romige smaak en eeuwige verfrissing kan ik niet weerstaan… (vooral Ben & Jerries utter peanut butter clutter)

Zoveeel Pindakaas: “Pindakaasroomijs met pindakaas-koekjes met een kern van pindakaas en verkruimelde pindakaaskoekjes.” Ohja. Maar geen zorgen, voor degene die dit ook vinden, ik heb een “soort” van alternatief gevonden. Natuurlijk wordt het nooit beter als de utter peanut butter clutter, maar in ieder geval wel een stuk gezonder.

Dit recept is voor 1 persoon: alleen voor jou dus. Je eigen guilty pleasure waar de rest van de wereld niks vanaf hoeft te weten en bovendien dus nog niet eens zo heel ongezond. Lees je mee?

Ps. Pindakaas en banaan zijn mijn één na beste vrienden (na ijs).

Gezond frozen bananentussendoortje - Chez Bo

 

Banaan pindakaas toetje voor 1 persoon

 Gezonde vervanging
1 persoon

Dit heb je nodig:

2 bevroren bananen*
(Dit vergt wat voorbereiding!)
1 eetlepel pindakaas
Blender
Vriezer

*  Geen bananenliefhebber? Hier lees je een ander alternatief met rood fruit!

Ga aan de slag:

Voorbereiding
Stap 1: Pel de bananen en snij ze in kleine stukjes.
Stap 2: Leg de bananenstukjes circa 1-2 uur in de vriezer. (langer mag ook.)

Het toetje maken
Stap 3: Doe de bevroren banaan in de blender en “blend” de bananenstukjes. Het duurt even voordat hij een zachtere structuur krijgt. Haal met een lepel voorzichtig de “nog niet gepureerde” stukjes banaan van de zijkant van de blender.
Stap 4: Wanneer de banaan een romige textuur heeft gekregen, voeg je de pindakaas toe.
Stap 5; Blend nog 5 seconden en voilà je hebt een lekker banaan pindakaas toetje.

Wil je wat meer de vorm van “ijs”? Zet dan het banaan pindakaas toetje nog even in de vriezer voor een uurtje of twee. Langer wordt niet aangeraden, dan wordt het ijs enorm hard.
Lekker variëren! Een eetlepel cacao voor een chocoladesmaak, of een handje verkruimelde speculaas erdoor is ook heerlijk!

Voortaan heb ik altijd een bakje met stukjes banaan in de vriezer staan voor als mijn maag weer begint te gillen. Ideaal, je kunt er zoveel mee! Waaronder dus dit toetje of tussendoortje maken. Heb jij nog een lekkere vervangtip die ik écht eens uit moet proberen? Laat het me weten!

Inspiratiebron: Veeeel recepten op Pinterest en vaak uitproberen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Meeneemsalade: basilicum, tomaat, mozzarella

Deze salade heb ik een aantal keren meegenomen naar stage als lunch of zelfs als afternoonsnack. Vaak als ik pesto...

Close