Salade met peer en Reypenaer

Salade met peer en Reypenaer

Deze salade is een recept van Anouk Kouwenberg en Ellen Coppis en is gepubliceerd in Reek – goed voor mekaar (april 2020).

Anouk over het recept: “Dit recept hebben we jaren geleden van mijn tante gekregen. We vinden dit recept hier allemaal zo lekker, dat we dit recept regelmatig maken zeker als we eters krijgen. De combinatie peer, bacon en pittige kaas zoals Reypenaer, is een hele goede smakencombinatie. Met kerst staat dit gerecht als traditie ook altijd op tafel, als voorgerecht. Smakelijk eten.”

Recept Afdrukken
Salade met peer en Reypenaer
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Snij drie peren in vieren.
  2. Verwarm een beetje boter in een koekenpan.
  3. Bak daarin, op middelhoog vuur, de peren totdat ze goud bruin zijn.
  4. Bak daarna de 8 plakjes bacon knapperig.
  5. Snij twee bosuitjes in kleine stukjes. Meng de stukjes bosui met 75 gram rucola sla.
  6. Verdeel de sla over vier borden.
  7. Snij 100 gram pittige kaas (Reypenaer of Old Amsterdam) in kleine reepjes.
  8. Breek 3 eetlepels gepelde walnoten door ongeveer de helft.
  9. Verdeel de kaas en de walnoten over de borden met sla.
  10. Vergeet de peer en de bacon niet die op het vuur staan, draai deze af en toe om en zet eventueel het vuur even wat lager als de peer en de bacon te snel bruin worden.
  11. Maak de dressing door in een kom de volgende ingrediënten met een garde tot een vinaigrette te kloppen: 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Balsamico azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en peper en zout naar smaak.
  12. Leg de peer en de bacon op de salade en besprenkel de salade met de dressing.

Wat is jouw favoriete salade? Voor welke smakencombinaties kunnen wij jou ’s nachts wakker maken? Laat het me weten via een reactie of een emailtje naar: info@chezbo.nl. Heb je dit recept uitgeprobeerd? Deel het recept dan via Instagram of op Facebook met @chezbonl.
Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Heb je nog tips of was het recept niet zo lekker als dat je had gehoopt, dan hoor ik het ook graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post