Mokkataart van mijn oma

Mokkataart van mijn oma

Morgen is mijn moeder jarig en vorige week was het Moederdag. Een goed moment om dit nostalgische recept online te plaatsen op www.chezbo.nl. Dit is een recept voor een mokkataart van mijn oma, mijn moeders moeder. Het recept voor deze mokkataart, gemaakt met koffie, viel trouwens in de prijzen tijdens een winactie van koffievoordeel.nl. Heerlijke koffie van Grand Maestro Italiano kreeg ik opgestuurd, geluksvogel dat ik ben. De lekkerste koffie proef je vind ik echt in Italië – mijn blog over Rome (en de koffie daar) lees je hier. Oké, genoeg gedagdroomd, terug naar het recept…

Mijn moeder over het recept: “Tijdens het ontspullen van de vliering vond ik nog een kookschriftje van mijn moeder, alles met de handgeschreven recepten erin,  hoe bijzonder!!! Dit verklaart ook meteen mijn liefde voor koken en bakken. Op het schriftje staat de naam van haar meisjesnaam, dus ze was nog niet getrouwd. Want haar trouwnaam is Gerrits. De mokkataart werd gemaakt als er jarigen waren, aan één taart hadden we niet genoeg zo lekker en zelf gemaakt!! Er staan nog veel meer lekkere gerechten in die ik zeker uit ga proberen.”

Mokkataart
Recept Afdrukken
Mokkataart van mijn moeder
Mokkataart van mijn oma
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 4 uur
Porties
porties
Ingrediënten
Mokkataart van mijn oma
Instructies
  1. Bekleed een cakevorm met plasticfolie.
  2. Zet een halve kop sterke koffie, smelt daarin de chocolade.
  3. De mokka maak je door flink door de roomboter te mixen, totdat deze zacht is.
  4. Daarna roer je de poedersuiker erdoor, totdat deze goed is opgenomen.
  5. Giet daarna druppelsgewijs de sterke koffie erdoor, houd een bodempje over om de lange vingers mee in te dopen.
  6. Besmeer de bodem van de cakevorm met de mokka.
  7. Doop de lange vingers even in de koffie en leg ze stevig in de mokka op een rij langs elkaar.
  8. Strijk er nog een laag mokka overheen.
  9. Leg er weer in koffie geweekte koekjes over heen.
  10. Blijf dit herhalen, totdat de springvorm vol is of totdat de koekjes of de mokka op zijn.
  11. Zet dit geheel in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
  12. Draai het cakeblik voorzichtig om en haal de plasticfolie ervan af.
  13. Decoreertips: Tegenwoordig kun je er nog slagroom eroverheen doen. Decoreer met halve lange vingers aan de zijkant, plak deze eventueel vast met chocoladepasta of speculoospasta. Of wat gesmolten hagelslag of chocolade. Strooi ten slotte de hagelslag eroverheen met eventueel nog wat verkruimelde lange vingers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post