Homemade: Kruidendip

Omslagfoto

Homemade: Kruidendip, de dip voor van de dag

Hoe kan het dat een simpele kruidendip je crackertje zo kan opfleuren? Dat komt vast door de goede invloed die kruiden hebben op van alles en nog wat! Neem bijvoorbeeld kruidenthee! Hartstikke gezond! Vroeger als kleine kleuter ging ik altijd al achter in de tuin kruidensoepjes maken. Een grote zwarte pan hing ik boven een stapeltje met hout en voilà een echte soep werd er “gekookt”. Gras, kruiden en hele struiken verdwenen in die grote pan. Ja, vroeger was ik al een echte foodie!

Nog een passie van me was alles wat met magie, toveren en heksen te maken had. Heksenfeestjes, waarbij ik als kleutertje met mijn vriendjes en vriendinnetjes het bos in ging en waarbij we heksensnoep en tovenarensoep maakten en aten. Allemaal verkleed als tovenaar of heks natuurlijk. Samen een Harry Potter film kijken en daarna zwerkballen (oftewel voetballen met een bezemsteel tussen onze benen). Fan ben ik eigenlijk nog steeds, films met een beetje magie kijk ik nog geregeld. Maar dan wel verhalen en mythes die wellicht écht gebeurd kunnen zijn. De serie Merlin staat nog steeds op mijn lijstje om als DVD-box aan te schaffen en gisteren keek ik nog een film genaamd “The season of the Witch”.

Oké, ik dwaalde even af. Een lekkere kruidendip dus, een lekker smeersel voor op je toastje, bij wat komkommertjes of bij wat wortels. Makkelijk om zelf even in elkaar te flansen!

Dit heb je nodig:
IMG_7271
– 5 cm prei
– 1 bakje kruidenboter/kruiden roomkaas à 125 gram (voorkeur van Aldi of Lidl)
– 3 theelepels mayonaise
– een halve citroen (kan ook vervangen worden door kant en klaar citroensap)
– 2 theelepels suiker
– Verse of gedroogde bieslook
– Verse of gedroogde peterselie

Zo ga je aan de slag:

IMG_7264
Stap 1: Doe het bakje kruidenkaas in een kom en roer het goed los.

IMG_7266
Stap 2: Snijd de prei of bosuitjes in kleine stukjes. Voeg ze bij de kruidenroomkaas.

IMG_7267
Stap 3: Voeg de mayonaise toe.

IMG_7268
Stap 4: Voeg de peterselie en de bieslook toe.

IMG_7269
Stap 5: Voeg de suiker toe.

IMG_7270
Stap 6: Voeg een scheutje citroensap toe, of knijp de halve citroen boven de kruidenkaas uit.
Stap 7: Roer alles even goed door elkaar en je hebt de lekkerste zelfgemaakte kruidendip ooit!

IMG_7283 IMG_7284

Lekker met rauwe tomaatjes, worteltjes, komkommer of als smeerdip op een toastje. Vindt je deze kruidendip niet pittig genoeg? Voeg dan nog een half teentje knoflook toe! Lekker dippen, iedere dag 🙂 Geniet ervan! Wat is jouw lievelings dip?

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

TomatenchutneyTomatenchutney

Deze zelfgemaakte tomatenchutney is heerlijk op een toastje of stokbroodje, als voorgerecht of als lunch. Ook lekker bovenop een plakje oude kaas. Het is een simpel recept waarin je tomaten,

Read previous post:
Sam’s Bistro Uden

Sam's BBQ: perfecte combinatie tussen all-in en à la carte. Hoe anders kun je het weekend beter inluiden dan met...

Close