Winterse Courgettesoep

Omslagfoto

Winterse Courgettesoep met Zalm

De winter doet zijn intrede en het wordt weer ijskoud. Erwtensoep en wortelstamp worden weer de standaard winterse maaltijden. Totdat.. ik bij mijn vriendinnetje Fenna ging koken, want zij had een andere lekkere winterse soep! Het lijkt dan wel op erwtensoep, maar het is het niet. Mhh jam jam, een erg lekkere soep waar je lekker warm van wordt. Naar het recept van Fenna’s moeder: zie hier Courgettesoep met gerookte zalm. Lekker voor als het buiten koud is.

Dit heb je nodig: (voor 3 grote of 4 kleine porties.)
IMG_5544
– 1 bouillonblokje (mag groente of rund zijn)
– 5 grote courgettes
– 2 uien
– 1 flesje kookroom (ongeveer 100 ml)
– 1 à 2 pakjes gerookte zalm
– Olie of boter om in te bakken.
– Water

– Braadpan
– Kaasschaaf of dunschiller
– Staafmixer
Eventueel croutons, ook lekker met een stokbroodje erbij.

Zo maak je het:
IMG_5545  IMG_5546

Stap 1: Snijd de uien in halve of kwart ringen en fruit ze in wat olie of boter in een grote braadpan.

IMG_5551  IMG_5548
Stap 2: Schil de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller en snijd ze in blokjes.
Tip: Schil je de courgettes niet dan krijg je een donkerdere soep. De schil ik wel super gezond!

IMG_5550  IMG_5552
Stap 3: Gooi de courgetteblokjes bij de ui in de braadpan en voeg een laagje water toe. Zet het vuur zo hoog dat de courgettes gaan koken. Laat dit mengsel 15-20 minuutjes rustig pruttelen.

IMG_5553  IMG_5556
Stap 4: Snijd, ondertussen dat het courgettemengsel staat te pruttelen, de gerookte zalm in kleine stukjes.
Tip: Je kunt vanwege de hygiëne beter de zalm  niet met je handen aanraken, snijd daarom de zalm met mes en vork. (Op een schone snijplank!)

IMG_5554  IMG_5557
Stap 5: Na een kwartiertje koken pureer je de courgettes met een staafmixer tot een gladde massa.

IMG_5560
Stap 6: Voeg de room toe en meng goed door met een lepel. Is de soep volgens jou te dik? Dan is dit het moment om nog wat extra water toe te voegen. Sluit deze stap af met het bijvoegen van het bouillonblokje. Roer nog even goed door.

IMG_5561
Stap 7:  Voeg op het allerlaatste moment de zalmreepjes toe. Verwarm de soep nog even goed, zodat je hem goed heet kan opdienen.
Tip: Lekker stokbroodje erbij en een dipsoep is geboren.

IMG_5562 IMG_5563

 

Simpele soep toch? Dankjewel Fenna voor het recept, zeker voor herhaling vatbaar.
Een goed begin van deze nieuwe (ijsssskoudee brrr brr) week! Enjoy your soup.

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Foodfilm: Julie&Julia

Julie & Julia, a Cook Blog and Life Movie. Houd je van eten?              ...

Close