Wentelteefjes met een kersttintje

Omslagfoto

Wentelteefjes met een kersttintje

Ik ben iemand die dagen uit kan kijken naar kerst en de kerstvakantie. Ik luister al een week de hele dag door kerstliedjes, kijk kerstfilms en bekijk kerstrecepten. Waarom op kerst wachten met een kerstontbijtje? Ik besloot een simpel wentelteefje een leuk kersttintje mee te geven. Ook iets voor jou?

Dit heb je nodig voor 1 wentelteefje:

IMG_5919

– 1 ei
– 100 ml melk
– kaneel
– 1 sneetje witbrood
– klontje boter om in te bakken
– suiker of poedersuiker

– koekenpan
– fornuis
– diepe bord
– vork
– karton
– pen
– schaar

Voor de vormpjes:
IMG_5913 IMG_5914
Stap 1: Pak een potlood of pen en teken een ster en een kerstboom op het karton. Ik doe dit zelf altijd door middel van puntjes. Anders weet ik dat het gaat mislukken, want ik heb geen vaste hand.

IMG_5915 IMG_5917
Stap 2: Knip het binnenste van je tekening uit, zodat je de suiker er later overheen kunt zeven en er een kerstboom en ster op het wentelteefje achter blijven. Voilà je eigen, kerstvormpjes!

Zo maak je 1 wentelteefje:
IMG_5920
Stap 1: Klop het ei met de melk in een diepe bord met de vork los.

IMG_5921
Stap 2: Leg de witte boterham erin.
Stap 3: Laat een klontje boter in de koekenpan smelten.
Stap 4: Draai de boterham na ongeveer 1 minuut om.

IMG_5922
Stap 5: Leg de boterham voorzichtig in de koekenpan, nadat de boter gesmolten is.
Stap 6: Zet het vuur middelhoog en bak het wentelteefje aan één kant in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Tip: Licht af en toe met de spatel voorzichtig een stukje van de wentelteef op om te kijken of hij al mooi goudbruin is. 


IMG_5924
Stap 7: Is je wentelteefje mooi goudbruin? Dan is het tijd om hem voorzichtig om te keren.
Tip: Gebruik hiervoor twee spatels, zodat het wentelteefje niet uit elkaar valt.
(zou zonde zijn toch? achja, anders heb je er gewoon twee!)

Stap 8: Is de andere kant ook mooi goudbruin? Leg je wentelteefje dan op een bord en bestrooi royaal met kaneel.

IMG_5927  IMG_5930
Stap 9: Leg je uitgeknipte kartonnen vormpjes op het wentelteefje en bestrooi royaal met poedersuiker, zodat de afdruk van de ster en de kerstboom op het wentelteefje blijven staan.
Stap 10: Serveer het wentelteefje direct, zodat hij nog warm is.

Mhh, ik hou van wentelteefjes! Lekker, simpel en oerhollands. Meer leuke kerstrecepten volgen snel. 🙂 Hoe vier jij je kerst? Doen jullie ook aan een kerstontbijt?

Liefs, Bo

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Antwerpen in Kerstsfeer

 Een dagje Antwerpen in kerstsfeer. Vorige week vrijdag gingen we met school naar Antwerpen. Een ouderwets schoolreisje, de bus stond...

Close