Snelle & Simpele Kip Mango Wraps

Normaal gesproken type ik hier een leuk tekstje, maar laat ik dat deze keer eens niet doen. Ik heb niet zoveel tijd en ik wil wel graag een blogpost voor jullie maken. Dan wel een heel lekker recept met jullie delen, want dit was écht een aanrader. Aldus mijn vriend: Ja, dit is een 8 op een schaal van 1 op 10. Een beetje afgekeken van smulweb wel! Maar dat mag de smaak & de pret niet drukken! Smakelijk!

Kopenhagen 2 028 Kopenhagen 2 029

Snelle & Simpele Kip Mango Wraps

 4 wraps – 2 persone
Bereidingstijd: circa 30 minuten

Dit heb je nodig:

4 tortillawraps
1 mango
2 kipfilets
8 plakjes ham
2 lente uitjes
Half bakje kruidenkaas
Scheut olijfolie
Cajunkruiden (Lees hier hoe je ze zelf kunt maken)

Twee bakpannen

Zo ga je aan de slag:

Kipfilets - Chez Bo

Stap 1: Bak de kipfilets in een beetje olijfolie gaar, circa 15-20 minuten.

Mango - Chez Bo

Stap 2: Snijd ondertussen de lente ui in kleine ringetjes en de mango in kleine stukjes (wel eerst even schillen en de pit verwijderen)

Wraps - Chez Bo
Stap 3: Maak in een andere pan de wraps even warm, zonder boter of olie. Gewoon even “droog bakken”. (dit is een gouden tip! Hierna kun je ze heeel gemakkelijk oprollen en blijven ze ook dicht zitten)
Stap 4: Bak in deze pan ook de plakjes ham even snel aan beide kanten, zodat ze wat knapperiger worden.
Stap 5; Besmeer ondertussen de wraps met de kruidenkaas.
Stap 6: Snij de gare kipfilet in reepjes en bak nog even samen met de lente uitjes en de kruiden in de pan waarin de ham is opgewarmd.
Stap 7: Beleg de wraps (na het besmeren met kruidenkaas) met de plakjes ham, mango en de gekruide kip met lentuitjes.
Stap 8: Vouw de wraps dicht en zet ze eventueel nog even in de oven, totdat alle gasten/familieleden/vrienden etc. zijn gearriveerd. (“warmhoudstand”, 150 graden) of serveer direct.

Ideaal voor avondeten óf lunch! Bon appetit! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Post

Read previous post:
Banaan pindakaas toetje – 2 ingrediënten

Vreetbui hier, vreetbui daar, met eten ben ik nooit klaar. Van ijs kan ik een hele bak in mijn eentje...

Close