0

Renske’s Gado Gado


Vandaag het recept voor Indische Gado Gado, een heerlijk vegetarisch lauw-warm gerecht met heel veel groentjes. 100% zelfgemaakt, waardoor dit recept niet op je “to-cooklist” kan ontbreken! 

Deze Gado Gado leerde ik van Renske. Wat is Renske van mij? Tja, dat is een goede vraag. Hoe noem je iemand waaraan je je kamer een half jaar hebt verhuurd, iemand die zeg maar een huisgenootje van jouw huisgenootjes was. Noem je dat een tijdelijke huisgenoot? Of jouw onderhuurder? Ik noem het vanaf nu gewoon een mede-kookclublid, want op haar verjaardag kookten we samen met haar beste vriendin deze heerlijke Gado Gado. Het recept leerde Renske van haar moeder.

Het was hartstikke gezellig, ook al kende ik Renske en haar vriendin eigenlijk alleen van verhalen van mijn huisgenootjes. Zodoende gaan we waarschijnlijk vaker koken, want foodies dat zijn we alle drie. (In hart en nieren!) Gek hè, hoe iemand zomaar ineens in je leven verschijnt. Ik zal maar zeggen: alles heeft zo z’n reden.
Wat is jouw reden voor het uitproberen van deze Gado Gado? Het is in ieder geval te lekker om niet te maken! Succes & Alvast smakelijk.

Gado Gado - www.chezbo.nl

Renske’s Gado Gado

circa 4 personen
Vegetarisch
Indonesisch

Dit heb je nodig:

250 gram rijst
6 eieren
250 gram winterpeen
150 gram sperziebonen
150 gram spitskool (gesneden)
200 gram taugé
1 komkommer
Kroepoek
400 gram satésaus

Klik hier voor het recept voor zelfgemaakte satésaus.

Gado gado - www.chezbo.nl Gado Gado - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook de eieren hard (circa 7 à 8 minuten.)
Stap 2: Schil en snijd de winterpenen in reepjes.
Stap 3: Maak de sperziebonen schoon (het einde eraf snijden) en breek ze in stukjes.
Stap 4: Kook de rijst in circa 10 minuten gaar en laat daarna nog 5 minuten nagaren in de pan.
(zie ook de verpakking, want dit verschilt per rijstsoort en hoeveelheid.)
Stap 5: Kook de wortel, de sperziebonen en de gesneden kool in 6 minuten beetgaar.
Stap 6: Snijd ondertussen de komkommer in stukken.
Stap 7: Pel de eieren en snijd ze in stukjes.
Stap 8: Giet de groente af en spoel af met lauw water.
Stap 9: Verdeel de rijst, groenten + eistukjes + komkommer over een schaal.
Stap 10: Dien op met de satésaus en kroepoek er naast.

Gado Gado - www.chezbo.nl Gado Gado - www.chezbo.nl

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Op deze 2 manieren scoor je (legaal) gratis producten (food)

'Ik ben ook maar een studentje'. Wat inhoudt dat ik, ondanks dat ik veel om eten geef en graag lekker...

Sluiten