Mexicaanse schotel uit de oven

Zin in een simpele maar lekkere ovenschotel? Deze “Mexicaanse” schotel uit de oven staat binnen 30 minuten op tafel. Van die 30 minuten, laat je de oven 20 minuten het werk doen!

Weten jullie nog dat ik een taco feestje gaf? Hier lees je mijn tips terug! Deze ovenschotel past daar perfect bij. Ik bedacht het gerecht zelf in Kopenhagen en maakte er een heerlijke maïskolf uit de oven bij. Deze zal ik ook snel online zetten! Mijn vriend was direct enthousiast en ik ook. Ik had veel te veel gemaakt, misschien wel voor 4 personen..?! We aten alles op, zo lekker vonden we het.

Het gerecht is dan wel niet geheel “Mexicaans”, want er zitten geen Mexicaanse kruiden in. Dat vonden we beide niet erg, want het was lekker. Het is dus een beetje een vernederlandste ovenschotel met tortillachips, ik ben namelijk zelf niet zo van heet gepeperd of heel heet gekruid. Ik vind het al snel te heet, mijn lichaam is er gewoonweg niet voor gemaakt. Ik zit al snel aan mijn glaasje water te slurpen, met tranende ogen en een snotterende neus. Maar goed, hou je wel van kruiden dan zou ik ze vooral bijvoegen! Als je hiervoor nog tips hebt hoor ik ze graag, dan voeg ik ze toe als optie bij deze blogpost. Alvast smakelijke eten!

Mexicaanse schotel uit de oven - www.chezbo.nl

Mexicaanse schotel uit de oven

 Gerecht voor 2 personen
Bereidingstijd circa 30 minuten
Waarvan 20 minuten in de oven.

Dit heb je nodig:

1 ui
250 gram rundergehakt
1 avocado
2 tomaten
1 klein blikje kidneybonen à 200 gram
1 klein bakje crème fraîche à 125 gram
100 gram geraspte kaas
1/2 zak tortilla chips naturel (circa 150 gram)
Klein beetje boter on de ui in te bakken en de ovenschaal mee in te vetten.

Grote bakpan
Kleine bakpan
Fornuis
Blikopener
Ovenschaal
Oven

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Bak het gehakt in circa 6 minuten rul in de bakpan.

Tip: Je hoeft hiervoor geen boter of olie te gebruiken, het gehakt bakt in zijn eigen vet.

Stap 2: Snij de ui in ringen, bak de ringen in een kleine koekenpan zachtjes gaar.
Stap 3: Snij ondertussen de tomaten en de avocado in stukjes.

Tip: Wil je wat meer pit? Voeg dan wat hete chilisaus toe of kruid het gehakt. 

Stap 4: Vet de ovenschaal een klein beetje in met boter om aankoeken te voorkomen.
Stap 5; Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 6: Meng de ui met het gehakt en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
Stap 7: Laat de kidneybonen uitlekken en verdeel ze daarna over het gehakt.
Stap 8: Verdeel de gesneden tomaten en de avocado over de kidneybonen.

Tip: Je kunt ook nog een half blikje maïs bij de ovenschotel toevoegen of er een lekkere maïskolf uit de oven bij maken!

Stap 9: Verdeel de crème fraîche over de kidneybonen.
Stap 10: Verdeel ten slotte de tortilla chips over de crème fraîche en strooi daarover de geraspte kaas.
Stap 11: Bereid de ovenschotel verder in het midden van de oven. Na circa 20 minuten is het klaar, wanneer de geraspte kaas mooi smeuïg is geworden en een beetje bruin.

Mexicaanse schotel uit de oven - www.chezbo.nl Mexicaanse schotel uit de oven - www.chezbo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Food Diary Maart #2: het Arsenaal, de Maaspoort, ’t Paradijs, Prowein, Fitland

Food Diary Maart #2, wat was het een enorm bewogen maand, de maand maart. Met als gevolg ook een enorm...

Sluiten