Mei BBQ maand: mijn BBQ-bucketlist

Wat staat er dit jaar op jouw BBQ-bucketlist? Ik heb al een aantal hele lekkere recepten gevonden die ik dit jaar zeker een keer op de barbecue ga maken. Het hoort erbij; de eerste BBQ-sessie in mei! Mei is niet voor niets uitgeroepen tot de Barbecue-maand!

Vorige week was het zo ver: de barbecue ging voor het eerst aan… Nu moet ik iets bekennen, het was niet onze eigen barbecue. Het was die van de buren. Ons studentenhuis heeft namelijk nog geen barbecue aangeschaft, we hebben het voornemen lang geleden al wel gemaakt. De buren waren ons voor, we maakten een praatje en voor we het wisten lag ons kipje op hun barbecue. Het was echt het lekkerste kipje wat ik in tijden gegeten had, dit lees je ook in mijn Fooddiary van April! Lang leven het BBQ-seizoen!

Mijn BBQ-bucketlist

1. een BBQ-bucket

Ik moest wel een beetje om mezelf lachen toen ik deze bucketlist aan het samenstellen was… Want ten eerste: heb ik namelijk nog geen barbecue.. En bij een “bucket”list vind ik wel een “bucket-barbecue” passen… Ik heb dus een mooie uitgezocht. Deze staat bovenaan op mijn verlanglijstje. Ik binnenkort snel naar de winkel, Ofja.. naar de winkel: hij is te koop in de webshop van Dobeno en ook op Bol.com. De foto hieronder komt ook van Dobeno, wat istie mooi hè ; – )

Bucket BBQ - Dobeno

Let the BBQ-season begin!
Met deze 4 heerlijke recepten voor op de barbeque, die ik dit jaar zeker ga maken!

Pesto Grilled Shrimp - Closet Cooking. com

Bron: www.closetcooking.com

2. Gegrilde garnalen met pesto
Dit recept staat al heel lang in de wachtrij op mijn Pinterest om een keertje te maken.
Het recept komt oorspronkelijk van de blog closet cooking en is in het Engels. Daarom heb ik het even voor jullie vertaald.

Dit heb je nodig voor 4 spiesjes: een handje basilicum, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels parmesaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, zout en peper, satéprikkers. Circa 400 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt (deze kun je ook kant- en klaar kopen.

Zo ga je aan de slag: Maak een pesto van de basilicum, gepelde knoflook, pijnboompitjes, olie, limoensap, zout en peper door alles in de keukenmachine te doen of te stampen met een vijzel. Marineer vervolgens de garnalen in de pesto voor tenminste 20 minuten, of zelfs beter: heel de nacht (in de koelkast.) Rijg de garnalen aan de satéprikkers. Bak ze op de barbecue in ongeveer 5 minuten per kant mooi bruin en gaar.

Tip: Zet de satéprikkers in een glas met water voordat je de garnalen er aan doet, anders verkolen de stokjes. 

Bron: www.bbq-nl.com

3. Barbecue bananensplit: Banaan gevuld met chocolade.
Een paar jaar geleden maakte ik dit als toetje op de barbecue. Banaan gevuld met chocolade, mhhh ik noem het de barbecue bananensplit. Ik vond het echt super lekker! Deze variant van BBQ-nl.com is nóg veel beter met marshmallows! OMG! Wat ik zelf wel anders deed is dat ik wat aluminiumfolie om de banaan heb gewikkeld. Kijk maar wat voor jou het beste werkt!

Klik hier voor het recept! NOMNOMNOM

Indische saté babi

Bron: www.lushlife.nl

4. Indische Saté Babi van Lushlife
Ze zeggen weleens: zonder vlees geen barbecue… Tja, laat ik nu niet echt bekend staan als een vleesliefhebber. Maar toch ook ik vond dat er tenminste 1 recept in dit lijstje uit vlees moest bestaan. Ik moet toegeven: af en toe vind ik het ook stiekem wel lekker; een goed stukje vlees van de barbecue. Om bovenstaande reden heb ik zelf geen recept voor vlees bedacht, maar een heerlijk recept wil ik wel graag aanraden. Het recept van Lushlife voor Indische Saté Babi. Deze staat dus bij deze op mijn verlanglijstje, wanneer gaan we barbecueën?

Gevulde Champignons - Chez Bo
5. Gevulde champignons
De champignons maakte ik vorig jaar, ze waren een heerlijke vegetarische toevoeging op mijn barbeque.
Je vindt het recept hier!

Hopelijk wordt het weer een beetje beter om definitief het barbecue seizoen te beginnen en minstens drie keer per week te kunnen barbeknoeien! Geniet van de recepten!

2 thoughts on “Mei BBQ maand: mijn BBQ-bucketlist”

  1. Wat een lekkere dingen! Krijg meteen weer zin in de bbq! Nu het weer nog 🙂

    1. Chez Bo schreef:

      Dag Laura! Dankjewel 🙂 Jaa, ik ook… het weer zit nog niet helemaal mee en ik heb nog steeds geen barbecue gekocht.. maar het staat bovenaan op mijn to-dolijstje. Zodra het mooi weer is gaat hij aan! Groetjes, Bo
      Ps. je blog is echt heel erg leuk! Ik ga zeker een keertje wat maken van jullie lekkere baksels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Maïskolf uit de oven en van de barbecue

Je kunt maïskolven op verschillende manieren bereiden. Hier leg ik uit hoe je maïskolven in de oven en op de...

Sluiten