Winterse kost: Rodekoolstamppot met appel


Hou je van stamppotten? Hou je van rodekool? Dan is dit dé combinatie. Heerlijke winterse kost: Rodekoolstamppot met appel. Ideaal als je niet van boerenkool houdt maar wel een typisch winters gevoel wilt creëren, of gewoon wat wilt opwarmen omdat het buiten erg koud is. Typisch winters, maar ook typisch Hollands én toch kan ik het hier in Denemarken ook maken. Het stond dan ook op het menu afgelopen weekend.

Ik heb mijn mutsen, sjaals en handschoenen maar vast uit de kast gepakt. Want morgen ga ik een paar daagjes naar Stockholm, waar het nu brrrr…. super koud is! De afgelopen weken heb ik een soort van winterslaap gehouden, ik kwam amper buiten en heb me vooral op mijn tentamens gericht. (écht waar!) Oke, soms was ik natuurlijk wel even afgeleid door eten, bloggen of Facebook.  Maargoed, de tentamens zitten er nu op, alleen de evaluatieverslagen moeten nog geschreven worden… Eerst is het dus even tijd voor een korte vakantie richting Zweden! Jippiee! Zin in!

Dit recept heb ik trouwens geleerd van een vriendin van me! Dankjewel Lisanne.
Het is mijn favo stamppot gerecht geworden jum jum jum.

Rodekoolstamppot - www.chezbo.nl

Winterse kost: Rodekoolstamppot

 Typisch Hollands
Winterse kost
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig

2 kleine appels
een klein potje rode kool à circa 350/400 gram
circa 600 aardappels
scheutje melk

Tip: Dit gerecht is erg lekker met gebakken spek of rookworst.

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Schil de aardappelen en snij ze door de helft. (zo kun je zien of er rotte stukken in zitten.)

Aardappels - www.chezbo.nl
Stap 2: Kook de aardappelen in ruim water in circa 15 minuten gaar.

IMG_5944
Stap 3: Schil ondertussen de appels en snij ze in kleine stukjes.

IMG_5940
Stap 4: Stamp de aardappelen tot puree, voeg wat melk toe om er het geheel smeuïger te maken.

Tip: Niet zoveel tijd? Dan kun je altijd nog een zakje aardappelpuree gebruiken, echter is dit veeel en veeel minder lekker!

Stap 5: Meng de aardappelen met de rode kool en de appelstukjes, meng goed door elkaar en verwarm circa 15 minuten, totdat alle ingrediënten goed warm zijn geworden. Dien op met rookworst of uitgebakken spek.

IMG_5947 Rodekoolstamppot - www.chezbo.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.