Krokante kipreepjes in rode saus

Het is weer tijd voor een lekker receptje van ons mam! Dit gerecht doen me een beetje aan de KFC denken. Ik ben er eigenlijk pas één keer geweest, toen hij net nieuw was in Nijmegen. Vandaag gaan we voor de iets gezondere variant van knapperige kip, namelijk deze krokante kipreepjes. Ik heb ze vorige week voor het eerst zelf gemaakt en ook zelf gepaneerd. Heerlijk, écht helemaal zelf gemaakt en een super combinatie met deze wat zoetige rode saus van tomaat. Aan de slag! Zet de schaaltjes met ei, bloem en paneermeel (of verkruimeld beschuit maar klaar…en dan paneren maar! 

Krokante kipreepjes - Chez Bo In 3 stappen paneren - Chez BoKrokante kipreepjes met rijst - Chez Bo Krokante kipreepjes - Chez Bo

Krokante kipreepjes in rode saus

 2 personen
circa 40 minuten bereidingstijd

Benodigdheden

  • 3 middelgrote diepe borden of schaaltjes
  • vork en mes
  • koekenpan
  • steelpannetje
  • staafmixer of passe vite
  • fornuis

ingrediënten voor de krokante kip

  • 1 grote of 2 kleine kipfilets
  • 2 eieren
  • paneermeel of beschuiten
  • circa 6 eetlepels bloem
  • flinke scheut zonnebloemolie

Ingrediënten voor de tomatensaus

  • 4 grotere of 6 kleinere tomaten
  • 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 3 theelepeltjes bruine suiker

Werkwijze – Zo ga je aan de slag!                          

Kipreepjes
Stap 1:
Pak 3 diepe borden of schaaltjes.
Stap 2: Strooi 6 eetlepels bloem op één van de borden ( kan later, indien nodig, bijgevuld worden).
Stap 3: Klop op een andere bordje 2 eieren met een vork los.
Stap 4: Strooi paneermeel op bord nummer 3 of kruimel een paar beschuiten fijn.
Stap 5: Snij de kipfilet in reepjes.
Stap 6: Haal de reepjes als eerst door de bloem, dit is om de sappen te bewaren zodat de kip niet te droog wordt.
Stap 7: Haal de kip als tweede door het losgeklopte ei.
Stap 8: Haal de kip als laatste door het paneermeel of de beschuitkruimels.
Stap 9: Zet een koekenpan op het fornuis, voeg een flinke scheut zonnebloemolie toe en bak de reepjes goudbruin op een heel laag vuurtje. Als alles er mooi bruin krokant eruit zien zijn ze klaar. Dit duurt circa 10 minuten per kant. Ze zijn klaar als ze mooi krokant en bruin zijn.
Stap 10: Maak ondertussen de tomatensaus.

Tomatensaus
Stap 1: Was de tomaten onder de kraan en snij ze in stukken.
Stap 2: Snijd de verse knoflook heel fijn. (of gebruik knoflookpoeder.)
Stap 3: Pureer de tomaten met een passe vite of pureer ze heel even met de staafmixer.

Tip: gebruik de staafmixer niet te lang anders worden de tomaten te fijn gehakt.

Stap 4: Doe de gepureerde tomaten in een steelpan breng ze aan de kook.
Stap 5: Voeg de fijngehakte knoflookteentjes of het knoflookpoeder toe.
Stap 6: Voeg tenslotte nog 3 theelepels (bruine) suiker toe!

Lekker met aardappeltjes of rijst. Smakelijk eten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Biryani met Kip uit Hyderabadi

Zoals jullie in mijn post over Bhel Puri al konden lezen, is er een wereld voor me open gegaan als het...

Sluiten