Heerlijke melkvrije chocolademouse

Omslagfoto

Heerlijke melkvrije Chocolademouse!

Niet voor iedereen is lekker eten met de feestdagen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben een allergie wat hun mogelijkheden voor een uitgebreid kerstdiner beperkt. Gelukkig zijn veel allergieën te omzeilen. Je gelooft het misschien niet, maar chocolademouse kan geheel zonder melk gemaakt worden! In pure chocolade zit namelijk geen melk, melk en slagroom kun je vervangen door Soja producten! Een heel makkelijk recept, van tevoren voor te bereiden én zowel melkvol als melkvrij te maken. Lees je mee?

Dit heb je nodig voor ongeveer 8 porties:

IMG_6119

– Mooie schaal / mooie schaaltjes
– 200 ml Sojamelk
Deze hebben ze bij best veel winkels ik heb hem gekocht bij de Emté
– 300 gram pure chocolade
– 400 ml Melkvrije slagroom
Deze heb ik gevonden bij de Albert Heijn. 
– 100 gram suiker
– 5 blaadjes witte gelatine

Het recept is zoals ik in de intro al zei, ook gewoon te maken met melk en gewone klopslagroom.

Belangrijk: op de foto heb ik witte chocolade versiersels gebruikt, hier zit wel melk in! Deze kun je ook vervangen door pure chocolade, of je strooit er noten of sojaslagroom overheen!

Zo maak je het:      

IMG_6122
Stap 1: Breek de chocolade in stukjes.
IMG_6123
Stap 2: Verwarm de melk au bain marie* en laat daarin de chocolade stukjes langzaam smelten.

IMG_6121  IMG_6120
* Au bain marie: zet water op in de waterkoker, zoek twee pannen (of een pan en een hittebestendige schaal) die op elkaar passen, doe het kokende water in de onderste pan, zet de bovenste pan er op met de melk en de chocolade erin. Zet het vuur op laag, zo verwarm je zowel de onderste als de bovenste pan, zonder dat de bovenste pan direct met het vuur in aanraking komt.

IMG_6126 IMG_6125
Stap 3: Laat het melk chocolademengsel 10 minuten in koud water afkoelen.

IMG_6127
Stap 4: Klop de slagroom met de suiker stijf in een kom.

IMG_6129
Stap 5: Laat de gelatine blaadjes zacht worden in een bakje met water.

IMG_6128
Stap 6: Na 10 minuten afkoelen meng je het chocolademengsel rustig met het slagroom mengsel. Klop even luchtig door.

IMG_6130
Stap 7: Verhit een pannetje met een KLEIN laagje water en laat er de geweekte gelatine rustig in oplossen. Dit doe je door rustig met een vork de gelatine door het water heen te roeren.

Stap 8: Roer het laagje water door het chocolade-slagroom mengsel.
Stap 9: Giet het mengsel in een mooie school of mooie schaaltjes.
Stap 10: Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven tot een mooie moes.

IMG_6183

Versiering
Ik heb de mouse versiert met witte chocolade snippers versierd. Deze heb ik gemaakt door chocolade te laten smelten en op een plastic sheet uit te smeren. (zo eentje die je om je werkstuk of rapport heen doet, geen showtas maar een wat harder plastic papiertje.) Ik heb de sheet iets wat uit laten harden (+- 10 minuten in de koelkast) en er daarna met met een klein mesje wat scheurtjes in gemaakt en opgerold. Verder uitlaten harde in de koelkast en na een paar uur weer “ontrollen.” Mijn bedoeling was om chocolade krullen te maken, maar dat mislukte helaas en toen kwam er dit uit!:) Ook leuk hè. Ik ga die krullen zeker nogmaals proberen! 🙂

Heel veel chocoladeplezier als je de chocolademouse gaat maken. Smakelijk!
Heb jij een allergie? Wil je een leuk recept met me delen? Laat het dan gerust weten op chez-bo@outlook.com of laat een reactie achter en misschien verover jij wel een leuke blogpost op mijn blog!

Liefs, Bo

 

Tags: , ,

One thought on “Heerlijke melkvrije chocolademouse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
“Warming up from Snow” drankje

Eventjes opwarmen na een winterse wandeling met dit "Warming up from snow" shotje! Brrrr, de koude dagen zijn aangekomen. Ik...

Sluiten