0

Frikandellentaart met zoete currysaus


Ben jij liefhebber van frikandelbroodjes met curry? Dan is dit de zevende hemel voor jou. Het is simpelweg een zelfgemaakt mega frikandelbroodje.  Een frikandel in een iets wat culinairder jasje. Leuk hè?

Ik weet het nog goed. Toen ik op de middelbare school zat, alweer meer dan 4 jaar geleden, hadden we tussenuren. Er viel een les uit of we hadden een standaard tussenuur. Dan gingen we verbazend vaak naar de C1000 of de Spar om frikandelbroodjes te eten. Eigenlijk nam ik toentertijd nooit wat anders dan een frikandelbroodje. De saus was bij de C1000 het állerlekkerst, het was curry maar dan zoeter.

Af en toe is het leuk om oude tradities te herleven, daarom maakte ik met drie vrienden van de zomer deze taart. Hét frikandelbroodje van vroeger met een zelfgemaakte zoete currysaus. Het was zoeken naar de juiste saus. Uiteindelijk gebruikte we een saus die mijn vader altijd maakt voor bij de meatloaf met Kerst. Ik zeg een succes, wat zeggen jullie Frank, Pien en Robert? Bedankt nog, ik zie een nieuwe traditie aankomen! 😉

Frikandellentaart met zoete currysaus

Circa 4 personen
Mega frikandelbroodje

Dit heb je nodig:

Voor de taart
10 frikandellen
8 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 ui
boter om in te vetten

Standaard bakvorm/taartvorm
Frituurpan

Voor de saus:
2 el mosterd
150 ml ketchup
50 ml curry
50 gram bruine suiker

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven).
Stap 2: Ontdooi het bladerdeeg.
Stap 3: Vet de taartvorm in met boter.
Stap 4: Bedek de taartvorm met ongeveer 6 plakjes bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork
Stap 5: Bak de taartvorm met de bladerdeeg in circa 8 minuten op 190 graden in het midden van de oven.
Stap 6: Frituur ondertussen de frikandellen (Dit duurt circa 6-7 minuten).

Tip: Voor de echte bakkers onder ons kun je steunvulling gebruiken om het bladerdeeg vooraf te bakken, als je dit zonder steunvulling bakt dan komt het bladerdeeg iets om hoog. Dit is niet zo erg.

Frikandellentaart - www.chezbo.nl

Stap 7: Maak de saus door 2 el mosterd, 150 ml ketchup, 50 ml curry en 50 gram bruine suiker goed door elkaar te mengen.
Stap 8: Snij eventueel de ui.
Stap 9: Snij de frikandellen in stukjes.
Stap 10: Vul het gebakken bladerdeeg omhulsel met de frikandellen, de ui en de saus.

Tip: Leg de frikandellen in een rondje zoals op de afbeeldingen hieronder te zien is.

Frikandellentaart - www.chezbo.nl Frikandellentaart - www.chezbo.nl

Stap 11; Maak reepjes van het overgebleven bladerdeeg.
Stap 12: Maak een tweede laag frikandellen (zie de rechter foto hierboven).
Stap 13: Bind om de tweede laag frikandellen een reepje bladerdeeg.
Stap 14: Werk de taart af door met reepjes bladerdeeg de eerste en tweede laag met elkaar te verbinden, zoals te zien is op onderstaande foto.

Frikandellentaart - www.chezbo.nl Frikandellentaart - www.chezbo.nl

Stap 15: Klop een eitje los en verdeel het ei over het bladerdeeg, zo wordt het bladerdeeg mooi bruin.
Stap 16: Bak de taart vervolgens nog 10 minuten op 180 graden in het midden van de oven. De taart is klaar als de taart bovenop mooi bruin is geworden.

Ga jij deze taart maken? Stuur je dan een fotootje naar chez-bo@outlook.com, of tag/noem me in je Social Media bericht! Ik ben erg benieuwd, dankjewel. 

Frikandellentaart - www.chezbo.nl

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Aardbeienslagroomtaart met lagen

Valentijn. Doe ik er dit jaar aan mee? Niet echt. Commercieel gedoe, eigenlijk. De reclamespotjes en Valentijnskreten vliegen je op...

Sluiten