Food Diary April #1: Saladebar Munt, Tati, Kokosnoten en Sushibowls

Ook deze maand heb ik niet stilgezeten. Deze maand heb ik vooral thuis lekker gekokkereld en ben ik niet (net zoals vorige maand) overdreven vaak uiteten geweest. Maaaaar.. de plekken waar ik heen ben gegaan die waren top! Nu ik deze post schrijf, zing ik in mijn hoofd: “Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot.. je wordt vanzelf groot, op een onbewoon eiheiheiland tuduu.. Jaa, want deze maand stond eigenlijk ook best wel in het teken van kokosnoten, gek hè! Lees je mee?

Food Diary April #1: Saladebar Munt, Tati, Kokosnoten en Sushibowls

Saladebar Munt - www.chezbo.nl

Saladebar Munt, Nijmegen

Saladebar munt zit in Nijmegen op de “In de Betouwstraat 28”, als je van Nijmegen centraal af komt het eerste straatje links wanneer je de Molenstraat in loopt. Het zit een beetje verstopt in een leuk pandje met twee vloerniveaus en een schattig klein binnentuintje. Erg leuk ingericht, met veel hout; helemaal mijn stijl. Dat was pluspunt één! De andere pluspunten kwamen daarna: heerlijke salades op de menukaart, leuke bediening en je kunt je eigen salade samenstellen.

Ik ging voor de salade van gerookte zalm met glutenvrije noedels, broccoli, ui, komkommer, gemengde sla, limoen-dille dressing, sesamzaadjes, kiemen en natuurlijk gerookte zalm. Mijn vriendin ging voor de salade: “gekookt eitje” met veldsla, linzen, sperziebonen, wortel, geroosterde bloemkool, bosui, tahin dressing én natuurlijk een gekookt eitje. Voor minder dan €10,- heb je een GOED VULLENDE! salade. Ik wilde mijn salade écht op krijgen, maar het is me niet gelukt. Kun je nagaan dat je echt lekker veel krijgt! Hier ga ik nog eens terug, ze hebben immers ook soepen… Die moet ik natuurlijk ook nog eens proberen. 🙂

Saladebar Munt - www.chezbo.nl Saladebar Munt - www.chezbo.nl

 

Tati, Nijmegen

Iets buiten het centrum in Nijmegen, (Nijmegen-Oost) om precies te zijn: Koolemans Beijnenstraat 80. Vind je Tati! Ik ging met een mede-koffieliefhebber eens een kijkje nemen. Heerlijk ingericht is deze lunchroom, met veel kleuren en lekker huiselijk, hou ik van! Ik nam een cheesecake met lemoncurd en een coconut latte. Die latte was een hele nieuwe ervaring, best lekker met de kokosnoot, maar ik prefereer toch een normale. De cheesecake was heerlijk, vooral de lemoncurd. Alles natuurlijk zelf gemaakt! Ja, dit kan ik wel een hotspot noemen. De prijs is voor lunchen buiten de stad wel wat hoger, zo betaal je€3,25 voor een klein stukje cheesecake. Maar goed: alles is zelfgemaakt natuurlijk én ze hebben super leuke dingen op de kaart staan!
Wat denk je van een seeweedburger of de sweetpotatoburger. Als je een keer wat anders wilt proberen in een bijzonder schattig ingericht restaurantje, dan zou ik hier een kijkje gaan nemen.

Tati - www.chezbo.nl
Tati - www.chezbo.nl Tati - www.chezbo.nl Tati - www.chezbo.nl

Leuke aankoop

Je kunt dit dan wel niet eten, maar ik wilde het wel graag met jullie delen. Want wat zijn ze leuk! Mijn moeder heeft deze bordjes bij de Aldi gekocht met het oog op de toekomst. Ik wil namelijk een keer een Mexicaans feestje geven. Voor nu staan ze gewoon lekker in de keuken als decoratie.

Bordjes Enchiladas Guacamole - www.chezbo.nl

Mijn eerste verse kokosnoot

Ik had altijd zo’n geweldig exotisch en romantisch gevoel bij een verse kokosnoot. Als ik ze op tv zag of op vakantie dan dacht ik: OMG, dit wil ik ooook! Ik stelde me altijd voor dat het sap in de kokosnoot geweldig was en dat je hem heel gemakkelijk open kon maken.. Mwa, dat viel een beetje tegen! Toen de “noot” écht aan de man was, en ik na lang proberen de koksnoot nog niet open had gekregen, hielp mijn huisgenootje me. (Gelukkig!)

De smaak van de kokosmelk viel tegen en het was een hels karwei om de kokos in kleine stukjes te krijgen.. Blijkt het dat er ook nog groene kokosnoten zijn die veel lekkerder sap hebben?! Wist ik veel haha…

Ik heb echt enorme respect gekregen voor bounties.. Wat ik van de kokosnoot maakte was een kokosnootshake voor in de morgen. Ik liet de kokosnootmelk samen met nog wat andere melk en wat havermout een nacht in de koelkast staan, ’s ochtends voegde ik wat kokos toe.. Niet een heel groot succes, na al de moeite van het openen van de kokosnoot. Een leerpuntje dus: ik koop gewoon kokosmelk en kokos uit de supermarkt!

Kokosnoot - www.chezbo.nl Kokosnoot - www.chezbo.nl

Mijn eerste sushibowl

Heb je hier al ooit van gehoord? De sushibowl is een keertje helemaal in geweest… dat had in toen een beetje gemist. Maar nu ik een keertje onderweg even snel wat moest eten vond ik het wel een goed ideetje er een keer eentje te maken.

Dit is er eentje met surimi sticks, avocado, zilvervliesrijst, komkommer en sesamolie. Best lekker, alleen niet helemaal optimaal voor onderweg (de avocado werd al een beetje bruinig.) Wel zeker een ding waar ik meer mee ga experimenteren in de toekomst! Wanneer ik de ultieme sushibowl heb samengesteld komt hij zeker op mijn blog.

Sushibowl - www.chezbo.nl Sushibowl - www.chezbo.nl

 

Eerste barbecue van 2016

Dit kipje, dit kipje.. Het was echt het geweldigste kipje wat ik in tijden heb gegeten. Vooral het verhaal voorafgaand aan het kipje was erg leuk. We zaten buiten op ons dakterras en we hadden het over de aanschaf van een barbecue naar aanleiding van de barbecuegeur die vanaf het dakterras van onze buren kwam. We besloten stiekem een kijkje te nemen wat voor barbecue ze gebruikten. Betrapt… Met onschuldige ogen vroeg mijn huisgenootje wat voor barbecue ze hadden, zo raakte ze in gesprek wat uiteindelijk resulteerde in… Tatadadaa de goedkeuring om hun barbecue voor deze avond te gebruiken. Of sterker nog: ze wilde ons kipje wel even mooi bruinbakken! Geweldig, hier maak je me blij mee! Mijn huisgenoot marineerde het kipje in een heerlijke teriyaki marinade en daarna was het smullen. Ik heb denk ik wel 6x mhhh, wat is dit lékker gezegd.

Eerste BBQ - www.chezbo.nl First BBQ - www.chezbo.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Gevulde pompoen met rijst en gorgonzola

Deze gevulde pompoen met rijst en gorgonzola was een ware smaaksensatie voor mij. Mijn eerste keer gevulde pompoen én mijn...

Sluiten