Deens Dagboek #4 – Herfst in Kopenhagen

Deens Dagboek #4 – Herfst in Kopenhagen

Deens Dagboek #4 – Herfst in Kopenhagen

De afgelopen weken was het weer hier in Kopenhagen prachtig. Het zonnetje scheen, er was weinig regen: kortom ideale herfstdagen, die wederom voorbij vlogen! De Denen genieten van ieder klein zonnestraaltje dat schijnt en eten (ondanks de kou) nog gewoon buiten, soms komt er nog een verdwaalde korte broek langs..
Ik geef ze groot gelijk! De dagen worden hier korter, het is rond 5 uur al donker en je weet nooit wanneer en hoelang het gaat regenen, het weer is onvoorspelbaar!

 

DSCN1990DSCN1992 DSCN2390DSCN2395    DSCN2405DSCN2462   DSCN2428DSCN2430
DSCN2434     DSCN2439DSCN2442
DSCN2463DSCN2467

De verschillende parken in Kopenhagen zijn prachtig gekleurd in deze herfstige maanden, het mooiste park wat ik tot nu toe heb gezien is eigenlijk helemaal geen park. De Denen gebruiken het als een park, maar het is eigenlijk een begraafplaats. Hier ligt o.a. Hans Christian Andersen begraven: Assistens Cemetry. Het ligt iets buiten de stad in de hippe wijk Nørrebro, maar het is een must om in de herfst even langs te gaan wanneer je Kopenhagen bezoekt!

DSCN2468   IMG_2949DSCN2480
DSCN2500DSCN2484DSCN2475       DSCN2492DSCN2403       DSCN2501DSCN2515
DSCN2508

De herfst draagt meer goud in de hand dan alle andere seizoenen.
Liefs Bo

4 Replies to “Deens Dagboek #4 – Herfst in Kopenhagen”

  1. Hey Bo en Robbert,
    Als je de foto’s ziet en de verhalen leest zou je het liefst de auto of het vliegtuig pakken en naar Kopenhagen komen.
    Wat prachtig allemaal. Goed naar de zin begrijp ik zo. Hoe gaat het met de stage van Robbert en de studie van jou?
    Als je weer terug bent in Nederland zul je dit alles zeker gaan missen. Wat schrijf je toch mooi Bo en die recepten zien er allemaal even lekker uit.
    Hier heb ik ook een receptje voor jou misschien vind je dat wel leuk.
    Chocolad pistache Fudge
    Nodig:
    350 gram hele pure chocola( tenminste 70% cacaibestanddelen,) in stukjes snijden
    1 blikje gecondenseerde melk 397 gr
    30 gr boter
    snufje zout
    150 gr. pistache (later erbij doen)

    Alles in een pan met dikke bodem op laag vuur – roeren-laten smelten
    Noten in zakje doen en met deegroller ” kapot” maken
    bij de chocola doen.
    Giet mengsel in een vierkante of andere bak en bovenzijde glad strijken met een nat paletmes
    Laten afkoelen. evt in de koelkast.
    succes.
    Als je het leuk vindt stuur ik je vaker een recept. laat maar weten.
    Veel plezier daar nog en vooral genieten!!!!
    liefs Corry en kinderen.
    Jiske woont samen maar dat zul je wel vernomen hebben van jullie mam.. xxx

    1. Hee corry! Hier alles goed! De tijd vliegt. Op school en op stage alles zo z’n gangetje! Leuk recept ik zal hem snel een keer uitproberen! Recepten toesturen zijn altijd welkom!? ja ik had het gehoord! Wat leuk! Bevalt het! Doe iedereen maar de groetjes!

  2. Ha Bo,

    Oh wat een mooie foto’s en dan dat eekhoorntje prachtig!!!
    en met zijn drietjes in de herfstbladeren, mooi mooi.!!!
    Heerlijk de natuur en wij zijn blij dat jij er van geniet, zouden meer mensen moeten doen i.p.v. binnen blijven zitten achter de PC.
    Dikke knuffels Mam Pap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Makkelijke mueslirepen met banaan en appel

Welkom November! Het wordt steeds kouder en ik krijg steeds meer zin in warme chocolade melk. Het huis rook vanmiddag...

Sluiten