Vaderdag: stropdastaart

Vaderdag: stropdastaart

Zondag is het Vaderdag! Hoe leuk is het om een taartje voor je vader te maken. Dit deed ik vorig jaar, of is het alweer twee jaar geleden? Ik vond het idee op internet en door een beetje improvisatie kwam onderstaand resultaat te voorschijn. Schattig is hij hè? Hieronder beschrijf ik hoe jij deze taart voor je vader kan maken! Succes!

Stropdastaart - www.chezbo.nl

Vaderdag: Stropdastaart

Dit heb je nodig:

4 grote eieren
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
400 ml slagroom
1 pot aarbeienjam

Klein beetje bloem
2 kleuren marsepein of fondant
6 kraaltjes van een snoepketting (of ander snoep voor de knopen)
Eetbare zwarte stift (kan ook met dropveters of pure chocolade)
Poedersuiker

Mixer, Kom
Zeef
Lepel, mes
Klein beetje boter + Bakpapier
Vierkante bakvorm
Oven
Deegroller

Stropdastaart - www.chezbo.nl Stropdastaart - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2: Meng de eieren en de suiker circa 10 minuten met de mixer totdat er een romig wit lint van ei ontstaat.
Stap 3: Zeef het zelfrijzend bakmeel met de zeef boven het ei-suikermengsel en roer met een lepel nog even goed door elkaar.
Stap 4: Bekleed de bakvorm met wat bakpapier. Dit blijft beter plakken als je hem eerst een beetje in botert met wat boter.
Stap 5: Bak de taart in circa 30 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker of vork. Is hij nog niet gaar? Doe hem dan nog even terug in de oven, iedere oven is immers anders!
Stap 6: Laat de taart 15 minuten afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf in een kom, voeg daarbij circa 2 eetlepels suiker toe.
Stap 7: Zodra de taart af is gekoeld snij je hem midden door.
Stap 8: Smeer tussen de taart met aardbeienjam en de slagroom.
Stap 9: Leg de twee stuken taart over elkaar. Besmeer ook de boven en de zijkanten met een hele dunne laag jam.
Stap 10: Rol de marsepein uit op een bebloemde ondergrond met een bebloemde deegroller tot een dunne lap.

Tip: Meet van tevoren hoe groot je deze lap moet maken door de taart op te meten (de bovenkant en de zijkanten!) met een meetlint. Hou altijd 1 cm speling aan, oftewel maak de lap 1 cm groter aan alle kanten. 

Stap 11: Leg de lap voorzichtig over plakkerige taart. maak glad met de achterkant van een lepel. Snij de overbodige stukken eraf, of nog beter vouw ze onder de taart.
Stap 12: Snij uit de andere kleur marsepein een stropdas en een groot lint. Dit lint kun je vouwen tot de kraag door hem rechtop te houden en hem aan beide kanten naar je toe te vouwen.
Stap 13: Werk de stopdas af door er wat snoep knoopjes en dropveters op te plakken. Dit doe je door wat poedersuiker te mengen met water en dit op de taart te smeren.

2 Replies to “Vaderdag: stropdastaart”

  1. Hey Bo

    Wat leuk onze pap met zijn Vaderdag cadeau.
    Het was ook een overheerlijke taart!!! de moeite waarde om te bakken!!!!

    Kus Pap Mam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Cakepops: Geslaagde traktatie!

Alle middelbare scholieren die aanstaande donderdag slagen, alvast proficiat! Met deze schattige cakepops maak jij sowieso de blits. Maak ze...

Sluiten