0

Taart met kiwi en notenbananenbodem


Deze taart is lekker én gezond. Met bananen in de bodem en kiwi’s bovenop, krijg je je dagelijkse portie fruit op een lekkere manier binnen! Geen toegevoegde suikers, alleen wat honing voor de liefhebber.

Ik ben weer in de gezonde bakmood! En dit keer is er éíndelijk echt iets gelukt, ondanks dat ik geen directe suikers, poedersuiker, vanillesuiker of iets dergelijks heb gebruikt. Ik heb zelf wel wat honing gebruikt, omdat ik nu eenmaal een zoetekauw ben. Dit zou je ook kunnen vervangen door wat zoet fruit bovenop de taart. Ik at deze taart als ontbijt, want wie wil dat nu niet: Ontbijten met taart! Haha! Na een kwart taart zit je stampvol, geloof me, hij vult enorm goed! Ik vind het een succes. Mijn inspiratie kwam wederom van Lidl, ik heb het recept wel wat aangepast! Ga jij aan de bak met deze kiwitaart?

Taart met kiwi en notenbananenbodem - www.chezbo.nl

Taart met kiwi en notenbananenbodem

Gezond bakken
6 personen

Dit heb je nodig

6 kiwi’s
150 gram havermout
100 gram studentenhaver (of gemengde noten)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
4 bananen
4 eetlepels honing
150 gram roomkaas light
200 gram kwark

Oven
Bakvorm
Bakpapier
2 (meng)kommen

Taart met kiwi en notenbananenbodem - www.chezbo.nl Taart met kiwi en notenbananenbodem - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Meng de havermout met de studentenhaver, het bakpoeder en de kaneel in een kom.
Stap 3: Prak de 4 bananen in een andere kom.
Stap 4: Voeg de bananen toe aan het havermoutmengsel en roer goed door elkaar.
Stap 5: Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Stap 6: Verdeel het havermout/banaanmengsel over de bodem en maak met het mengsel ook een opstaande rand. Dit kun je het beste doen met de achterkant van een eetlepel.
Stap 7: Bak de bodem in 25 minuten in het midden van de oven op 180 graden gaar.
Stap 8: Meng ondertussen de kwark met de roomkaas en de 4 eetlepels honing.

Taart met kiwi en notenbananenbodem - www.chezbo.nl

Stap 9: Laat de taartbodem, na de 25 minuten in de oven, eerst afkoelen. Verdeel daarna het roomkaas/kwark mengsel over de bodem.
Stap 10: Beleg de taart royaal met stukjes kiwi’s of ander zomerfruit.

Tags: , , ,

9 thoughts on “Taart met kiwi en notenbananenbodem”

  1. Mam en Pap schreef:

    Een hele gezonde taart!!
    In mijn jongere jaren, in de jaren 70 waren gezonde gerechten ook erg in!!
    Iedereen had welk iets te bakken waar gezonde dingen in zaten

    Dit recept komt een beetje overeen met een gerecht van toen.
    De platte notentaart. Misschien heb ik het recept nog.

    Kuss Pap Mam

  2. Jolanda schreef:

    Klinkt heerlijk! Hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?

    1. Chez Bo schreef:

      Dankjewel! Ik had een bakvorm van 24cm gebruikt 🙂

  3. karin schreef:

    kun je de noten of studentenhaver ook vervangen voor havermout of meel bijvoorbeeld?

    1. Chez Bo schreef:

      Dag Karin, ik denk het wel! Heb het zelf nog nooit geprobeerd. Laat je me het weten als het is gelukt? Dan voeg ik het als tip toe ?

      1. karin schreef:

        Heel fijn, heel erg bedankt! Ik zal het laten weten, ik ga deze taart als verjaardagstaart maken maar niet iedereen mag noten eten, dus vandaar dat ik het probeer te vervangen.

  4. Monique schreef:

    Waardoor zou je de havermout kunnen vervangen. Amandelmeel? Kokosmeel? Havermout zorgt voor een snelle stijging van je bloedsuiker.
    Taart ziet er verder heerlijk uit!

    1. Chez Bo schreef:

      Dag Monique, bedankt voor je reactie. Ik denk dat beide zou kunnen. Tarwebloem zou misschien ook kunnen. Heb hem zelf nog nooit gemaakt met amandelmeel, kokosmeel of bloem. Ga jij het uitproberen? Laat je me weten of het is gelukt? Dan kan ik dat meenemen in het recept eventueel. Groetjes, Bo

  5. Jolanda schreef:

    Hoi, een vraagje, smaakt de bodem echt naar banaan? Ivm vulling met appel wat ik ga maken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Pastasalade met rode biet, brie, peer en rucola

Deze salade is goddelijk! Lekker voor als het warm weer is, maar ook als lunch. Super snel klaar bovendien ook,...

Sluiten