0

Mini Appelflapjes


Deze mini-appelflapjes zijn perfect voor onverwachts bezoek of een vergeten verjaardag!

Soms heb je het wel eens druk en dan schieten dingen er nog wel eens bij in. Van tijd tot tijd is het dan improviseren geblazen, zodoende dit super makkelijke recept. Leuk voor als je snel nog iemand wilt verrassen, iemand wilt bedanken of gewoon zin heb in iets lekkers. Een keer wat anders dan de grote appelflap.

So, lets bake: mini-appelflapjes.

Benodigdheden:
Aantal: 8 mini-appelflapjes
(of 4 grote appelflappen natuurlijk)
Tijd: 5 à 10 minuutjes en 20 minuten oven tijd.
Tip: Je kunt de cake het beste ‘s ochtends of de avond van tevoren al maken.
Kosten: ongeveer €2,-

foto 1 (7)

Flapjes:
4 blaadjes bladerdeeg
– 1 appel
– 2 eetlepels suiker
– iets minder dan een theelepel kaneel.
– een bakje water

Foto Instructies:

foto 2 (5)   foto 1 (4)
Stap 1: Snijd de appels in zo klein mogelijke stukjes.
hoe kleiner de appel hoe meer er in de miniflapjes kan.
Stap 2: Zorg dat de bladerdeegvelletjes goed ontdooid zijn en snijdt ze doormidden.
Stap 3: Meng de appel met de kaneel en de suiker.
Tip: Proeven doet veel! Proef of de appel zoet genoeg is met de suiker. Iedere appel is verschillend, mocht hij te zuur zijn voeg dan wat extra suiker naar smaak toe.

foto 3 (2)foto 2 (3)
Stap 4: Zorg dat de bladerdeegvelletjes met de plakkant naar boven liggen en vul ze met ongeveer een eetlepel appelmengsel.
Tip: Gebruik een vorm om de appelflapjes dicht te drukken. Doe niet teveel appel in de appelflapjes anders krijg je ze niet goed dicht. (dit is een beetje oefenen).

foto 1 (5)foto 2 (4)

Stap 5: Bak de appelflapjes op een bakplaat bekleedt met bakpapier in een voorverwarmde over op 210 graden in ongeveer 20 minuten bruin.
Tip: Kijk tussentijds eventjes of de flapjes nog niet verbranden.

foto 2 (2)foto 3 (1)

 

Tip: Warme appelflapjes met een bolletje ijs zijn goddelijk.
Tip: Voeg aan het appelmengsel krentjes toe.
Variatie-tip: Maak dit recept ook eens met kersen of perziken.

Smakelijk!

Liefs, Bo

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Tostitijd: Tosti de la poire

Ik had nog een peer en brood.. dus Tostitijd! Tegenwoordig ben ik Student. Eigenlijk ben ik dat al een jaar...

Sluiten