Menu

Makkelijke mueslirepen met banaan en appel

Welkom November! Het wordt steeds kouder en ik krijg steeds meer zin in warme chocolade melk. Het huis rook vanmiddag nog heerlijk naar speculaaskruiden en ik kan niet wachten tot kerst.. Het is echt zover..
Winter is coming, zeker hier in Kopenhagen. De dagen worden korter (5 uur donker) en de temperatuur daalt (8 graden). Tot nu toe vallen de regenbuien nog mee en hebben we kunnen genieten van een aantal heerlijk zonnige herfstdagen, waar ik jullie snel meer over vertel, en vooral meer over laat zien. Wat zijn al die kleuren toch mooi, ik blijf het zeggen! (en ik blijf foto’s maken). Wat ik verder heerlijk vind aan de herfst is: bakken. Warme appeltaart, brownies, pompoencupcakes, speculaas, alles gaat er op dit moment in. Ik ben nog nooit zo gemotiveerd geweest.

Heel lekker allemaal natuurlijk, maar de combinatie van niet naar buiten willen om te hardlopen vanwege de kou en mijn behoefte om de oven te (mis)bruiken, zorgt voor wat meer babyvet.. Zodoende ben ik aan het experimenteren met gezondere baktechnieken, zonder suiker, met meer groente en met meer fruit. Hier mijn eerste poging: meuslirepen met banaan en appel (en zodoende dus ook, zonder toegevoegde suikers!)

Makkelijke mueslirepen met appel en banaan - Chez Bo

Makkelijke mueslirepen met appel en banaan

 Circa 12 kleine repen
Gezonde snack
Geen toegevoegde suikers

Dit heb je nodig:

circa 150 gram havermout.
1 appel & 1 banaan.
Flink handje rozijnen
200 ml melk
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Optioneel: 1 theelepel speculaaskruiden
Kom om de ingrediënten te mixen
Ovenschaal
Bakpapier
Oven

Mueslirepen met banaan en appel - Chez Bo Mueslirepen met banaan en appel - Chez Bo

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2:
Bedek een ovenschaal met bakpapier. (zie foto’s, kan natuurlijk ook een andere vorm zijn!)
Stap 3:
Doe de havermout in een kom en voeg de melk toe. Roer door elkaar en laat daarna even staan.
Stap 4:
Schil ondertussen de appels en snijd ze in stukjes.
Stap 5:
Prak de banaan met een vork.
Stap 6:
Voeg de geprakte banaan en de appels bij het havermoutbeslag.
Stap 7:
Voeg de kaneel, het bakpoeder, de rozijnen en eventueel de speculaaskruiden toe.

Tip: Ben je een zoetekauw? Dan kun je altijd nog wat honing of vanille toevoegen, of wat extra rozijnen!

Stap 8: Meng doe door elkaar totdat er een stevige massa ontstaat.

Tip: Is de massa te dik, doe er dan nog wat melk bij. Is de massa te dun, voeg nog wat havermout toe.

Stap 9: Bak de mueslireep in 20 minuten in het midden van de oven gaar totdat de bovenkant goud bruin is.
Stap 10:
Laat de mueslireep eerst afkoelen voordat je hem in kleine stukjes snijdt!

Tip: Ook gehakte noten of kokossnippers zijn lekker als toevoeging in dit recept!

Ik vond dit recept ergens op Facebook en combineerde het met een ander recept.. Helaas heb ik ze niet meer terug kunnen vinden! Ik vond ze zelf lekker, ondanks dat ik er geen suiker of honing aan toe had gevoegd en dat was nu juist de bedoeling: een verantwoorde mueslireep, in plaats van eentje uit de supermarkt waar wel veel suiker in zit! Ik blijf doorgaan met mijn zoektocht naar suikervrije gezonde tussendoortjes. Dus als je er eentje weet! Wees niet bang om hem te delen.

Liefs, Bo

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Spooky halloween pompoencake

Morgen is het Halloween, zoals ieder jaar besluit ik op het laatste moment nog snel even iets Halloweenachtigs te bakken!...

Sluiten