0

High Tea Recept #2 Black&White Brownies


Omslag foto brownie

   Je hoeft niet te kiezen tussen witte, pure of melkchocolade!

Als ik ergens een hekel aan heb ik het kiezen, vandaar een recept waarbij je niet hoeft te kiezen tussen witte, pure of melkchocolade! Deze brownies hebben het allemaal. Heerlijk High Tea recept, maar ook een prachtige Guilty Pleasure voor ’s avonds bij de thee. I have never met a chocolate I didn’t like!

Voor ongeveer 20 grote en 25 kleine overheerijke brownies heb je nodig:
– 250 gram boter
-250 gram pure of melkchocolade
– 1 zakje vanillesuiker
– 6 eieren
– 200 gram suiker
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 100 gram witte chocolade

– Ovenschaal (ongeveer 34×23 cm) + bakpapier
– Oven
– Mixer
– Zeef

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Besmeer de ovenschaal ligt met boter zodat het bakpapier erin blijft plakken. Leg het bakpapier in de ovenschaal en strijk mooi glad.
IMG_4719 IMG_4722

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje, goed blijven roeren! Hak ondertussen de pure en melk chocolade fijn. Neem de pan van het vuur en roer de chocolade door de boter. Laat dit even op een onderzetter staan zodat de chocolade smelt.

IMG_4724 IMG_4726

Stap 3: Doe de eieren met de vanille suiker in een kom. Klop in ongeveer 3 minuten luchtig met de mixer en voeg in delen de suiker toe.

IMG_4727 IMG_4728

Stap 4: Schep het boterchocolade mengsel door het eiersuiker mengsel en zeef het bakmeel erboven. Schep het meel luchtig door het chocolademengsel.

IMG_4729 IMG_4730

Stap 5: Maak van de witte chocolade kleine stukjes en meng 3/4 door het chocolademeel mengsel heen.

IMG_4731

Stap 6: Giet het mengsel in de ovenschaal en werk nog af met de overgebleven stukjes witte chocolade.
Stap 7: Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 30 minuten gaar op 170 graden.

IMG_4782

Tip: Na 30 minuutjes controleer je de gaarheid met een satéprikker.
Stap 8: Laat de Big brownie na zijn oventijd ongeveer 2 uurtjes rusten, daarna is het makkelijker de Big brownie in vierkantjes (de mini brownies) te snijden.
Tip: Je kunt de Big brownie natuurlijk ook pas snijden als het bezoek er is, dan kan men zelf de grootte van de kleinere brownie bepalen.

Mhh, ik ben altijd in voor een lekkere brownie. Chocolate doesn’t ask silly questions, chocolate understands. Deel jij jouw favoriete chocoladerecept met mij, please?

Liefs, Bo

Tags: , , , , , ,

2 thoughts on “High Tea Recept #2 Black&White Brownies”

  1. Ziet er heerlijk uit! Leuk met de foto’s gedaan 🙂 Ik heb zelf laatst een Nutellabrood gemaakt, ook superlekker! X

    1. chezbo schreef:

      Dankjewel! 🙂 Ik zal je Nutallabrood recept eens gaan bekijken, klinkt iniedergeval super goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Minicursus: Eieren Splitsen op een leuke manier

Hahahaha, dit móést ik gewoon een keertje proberen! Ik zag het laatst ergens voorbij komen en ik dacht: ja hoor,...

Sluiten