Courgette en chocolade cake

Heb jij ooit geëxperimenteerd met groente in chocolade taarten en brownies? Nee? Het is de moeite waard! Ik maakte laatst brownies met avocado’s en een taart met courgette.. Je geloof het misschien niet, maar ze waren écht wel goed te doen! Natuurlijk zijn ze niet zo zoet als originele brownies, maargoed na al dat eten van de Paasdagen mogen we ook wel een beetje minderen. Even pas op de plaats met deze courgette en chocolade cake.

DSCN3887

Courgette en chocolade cake

Healthy Baking
8 personen

Dit heb je nodig:

3 eieren
180 gram bruine suiker
300 gram courgettes
100 gram walnoten
2 theelepels bakpoeder
120 gram (volkoren) bloem
60 gram cacao
Boter of olie om mee in te vetten.

Een ronde schaal of springvorm.
Mixer
Oven
Lepel
Kom
Zeef*
Rasp*

* Is niet per se nodig, wel aan te raden voor het beste resultaat.

Chocolade courgette cake - www.chezbo.nlChocolade courgette cake - www.chezbo.nl

 

 

 

 
Inspiratie kwam van Botanical Kitchen.

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Vet de bakvorm of ronde schaal in met wat boter of olie.
Stap 3: Mix de eieren en de suiker met de mixer in een kom op de middelste stand voor ongeveer 5 minuten tot de eieren de suiker goed hebben opgenomen.
Stap 4:  Rasp of snij de courgettes tot kleine sliertjes / stukjes.
Stap 5: Voeg de geraspte courgette bij de eieren en de suiker. Meng opnieuwe goed door elkaar met de mixer.
Stap 6: Voeg de cacao, bakpoeder, en 3/4 deel van de walnoten toe. Bewaar 1/4 voor de garnering van de cake. Meng de ingrediënten goed door elkaar, doe dit nu met een lepel en niet met de mixer anders worden de walnoten verpulvert.
Stap 7: Zeef de bloem boven het mengsel en roer opnieuw goed door met een lepel.
Stap 8: Giet het cakebeslag in de ingeboterde vorm. Bak de cake voor 30 minuten in het midden van de oven gaar. De cake rijst minder dan andere soorten cake, maak je dus vooral geen zorgen als er niet veel lijkt te gebeuren in de oven.
Stap 9: Verspreid na ongeveer 15 minuten de walnoten over de cake in de oven. Dor dit later te doen, voorkom je dat ze aan branden in de oven.
Stap 10: Check de gaarheid van de cake met een satéprikker, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake klaar. Laat 10 minuten afkoelen.

Tip: Vind je de cake wat te droog? Trek dan je stoute schoenen aan, snij de cake door en smeer wat Nutella in het midden van de cake. Weg gezonde cake, maar hallo chocoladebommetje!


 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Pasen: Simpele sandwich met ei, kipfilet en komkommer

Dit recept met ei is super simpel, maar dat mag ook wel eens een keertje toch? ;-) Slechts 5 ingrediënten...

Sluiten