Menu

Chocolade fudge met pistache

Ik ben een ongelooflijke liefhebber van fudge! Hier op de kerstmarkt in Kopenhagen hebben ze ook een ongelooflijk leuk kraampje met handgemaakte Engelse fudge in zeg maar ALLE! smaken die je maar kunt bedenken. Fudge kopen voor kerst is natuurlijk leuk, maar wat is er leuker dan zelf fudge maken voor kerst? Je doet er een leuk zakje om heen, een leuk kerststrikje omheen en je zelfgemaakte kerstcadeau of hapje voor bij de koffie is klaar. Dit recept kreeg ik via een reactie op een andere blogpost binnen en is van een vriendin van mijn moeder!

Corry, dankjewel voor het recept voor deze heerlijke chocolade fudge met pistache, het was heerlijk!

Chocolade fudge met pistache - Chez Bo

Chocolade fudge met pistache

Dit heb je nodig:

350 gram pure chocola (tenminste 70% cacaobestanddelen)
1 blikje gecondenseerde melk crica 397 gram,
30 gram boter
snufje zout
150 gram pistache noten.

Ovenpapier
Vierkante schaal die tegen kou en warmte kan
Pan met een dikke bodem
Spatel of lepel om te roeren

Chocolade fudge - Chez Bo Chocolade fudge met Pistache - Chez Bo

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Snij de pure chocolade in stukjes
Stap 2: Doe de pure chocolade, de boter en de gecondenseerde melk in een pan met een dikke bodem.
Stap 3: Laat het geheel smelten op een laag vuur, blijf ondertussen goed roeren.
Stap 4: Vet ondertussen de vierkante schaal in met wat boter en bedek met een ovenpapiertje, zo blijft het papier beter zitten. Strijk goed glad, maar zorg dat het papier niet scheurt.
Stap 5: Giet het chocolademengsel in de vierkante schaal, strijk glad met een nat paletmes (Je kunt natuurlijk ook een lepel of gewoon mes gebruiken.)
Stap 6: Laat het chocolade mengsel  even staan. Pel ondertussen de pistache noten en snij ze klein.

Tip: Je kunt de gepelde noten ook in een zakje doen en met een deegroller kapot slaan.

Stap 7: Strooi de noten over het chocolade mengsel en laat in de koelkast afkoelen.
Stap 8: Wanneer alle bestanddelen gestold zijn kun je de fudge in mooie blokjes snijden.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Bijgerecht: Aardappelgratin met crème fraîche

Oh the weather outside is frightful But the aardappelgratin is so delightful... Iedereen wordt gek van me geloof ik, want...

Sluiten