Menu

Carrotcake met kokos

Carrotcake, maar dan met een extra kokosboost. Met kokosolie in plaats van roomboter maak je de kokos nog meer aanwezig. Een worteltaart met een tropisch tintje dus!

Het was weer baktijd afgelopen week. Ik had namelijk nog wat kokosmelk, eieren en wortelen over. Wat maak je dan? Een experiment. Zoals wel vaker, maak ik fan alles wat ik nog in huis heb een taart of cake. Mijn omgeving weet ondertussen dan mijn experimenten enorm kunnen mislukken en af en toe is het daarom ook wel een beetje eng om een stukje van mijn taart te proeven, haha. Soms wordt durf beloond, want dan blijkt mijn taart juist enorm goed gelukt te zijn. 😉  Dan was bij deze carrotcake het geval. Ik vond hem wel goed gelukt met een extra kokosboost.
Carrotcake met kokos - www.chezbo.nl

Carrotcake met kokos

 voor circa 8 personen

Dit heb je nodig:

Voor de carrotcake:
4 eieren
350 gram geraspte wortel.

Tip: Je kunt ook winterpenen of wortels zelf raspen, maar dit kost meer tijd.

300 gram zelfrijzend bakmeel
150 ml kokosmelk
2 tl kaneel
80 ml honing
150 gram roomboter
Om in te vetten: olie of boter

Tip: Melk allergie? Of geen roomboter in huis? Je kunt ook kokosolie gebruiken.

Voor de topping:
200 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
Walnoten
Kokosrasp

Overig:

Mixer
Kom
Zeef
Magnetron
Bakvorm
Oven

Carrotcake met kokos - www.chezbo.nl Carrotcake met kokos - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

De cake:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2:
Klop de eieren los in een kom met de mixer.
Stap 3:
Laat de boter iets smelten in de magnetron.
Stap 4:
Meng de boter met de mixer door de eieren tot een glad geheel.
Stap 5:
Voeg aan de eieren en de boter de kokosmelk toe.
Stap 6:
Meng goed door elkaar en voeg de honing en de kaneel toe.
Stap 7:
Voeg hierna de geraspte wortel toe.
Stap 8:
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en meng het daarna met een lepel verder door het beslag. 

Tip: Waarom je bakmeel zeven? Wanneer je dit doet wordt je cake luchtiger!

Stap 9: Vet de bakvorm in met olie of boter.
Stap 10:
Giet het beslag in de bakvorm.
Stap 11:
Bak de carrotcake in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin op 175 graden.

Topping:
Stap 1: Mix de roomkaas, totdat hij smeuïg is. 
Stap 2: Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix of roer rustig door de roomkaas.
Stap 3: Laat het mengsel afkoelen en wat harder worden voor circa 10 minuten in de koelkast.

Tip: Laat de carrotcake afkoelen voordat je het mengsel op de cake aanbrengt.

Stap 4: Breng het mengsel op de carrotcake aan door alles vanuit het midden verder over de cake te verdelen.
Stap 5: Strooi tot slot wat kokosrasp en walnoten over de cake heen.

Carrotcake met kokos - www.chezbo.nl

 

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie

Wie mij kent weet dat ik enorm fan ben van Risotto. Er staan ook al een aantal risotto gerechten op...

Sluiten