Aardbeienslagroomtaart met lagen

Valentijn. Doe ik er dit jaar aan mee? Niet echt. Commercieel gedoe, eigenlijk. De reclamespotjes en Valentijnskreten vliegen je op de oren. Hou je die ene dag meer van je geliefde? Ik denk het niet: daarom ben ik uit protest afgelopen weekend uiteten geweest, in plaats van op de bewuste dag zelf te gaan. Bovendien valt het dit jaar op een dínsdag.. Wat kun je nu doen op een dinsdag… Taart trakteren op je werk?* Oké, oké… Bake to impress it is! Met deze taart maak je indruk, dat is zeker. Op wie, dat is aan jou! 

*Voor alle collega’s die deze blogpost lezen vóór morgen.. Helaas maar waar: jullie krijgen iets anders dan deze taart. Iets wat lijkt op dit… 

Wil je deze taart zelf gaan maken? Het is relatief makkelijk, maar veroorzaakt algauw het “wauw”-effect, omdat de taart opgebouwd is uit verschillende lagen waardoor hij best wel hoog is. Ik maakte de taart in de zomer, toen de aardbeien nog volop te krijgen waren. Een suggestie: maak de taart met diepvries fruit: aardbeien, kersen, bessen etc. Dit geeft een kleurrijk effect en is wat minder duur!

Aardbeienslagroomtaart - www.chezbo.nl

Aardbeienslagroomtaart met lagen

Voor circa 10 personen
Perfecte Valentijnstaart
Ook lekker met diepvriesfruit

Dit heb je nodig:

Voor vier lagen:
8 grote eieren
300 gram suiker
300 gram zelfrijzend bakmeel
boter om in te vetten

Oven, mixer, ovenschaal en bakpapier.

Halve pot jam
Bakje aardbeien of zak diepvriesfruit
2 pakjes slagroom à 200 ml (totaal dus 400 ml)


NB. Wil je maar twee lagen maken, dan zijn vier eieren, 150 gram suiker en 150 gram zelfrijzend bakmeel (zoals op de foto) voldoende.

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven)
Stap 2: Klop de eieren en de suiker gedurende 8 minuten met de mixer tot een schuimig geheel.

Stap 3: Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eier/suiker mengsel, hierdoor wordt de cake extra luchtig.
Stap 4: Spatel het zelfrijzend bakmeel er rustig doorheen.


Stap 5: Vet twee springvormen in, bedek de bodem met bakpapier.
Stap 6: Verdeel het beslag over de twee springvormen.

Stap 7: Bak de bodems in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar.
Stap 8: Snij meerdere lagen van de bodems. Ik sneed de twee bodems door midden, waardoor ik vier lagen kreeg.

Tip: Gebruik een groot scherp mes, houd goed in de gaten op welke lijn je bent begonnen met snijden. 

 
Stap 9: Snij de aardbeien door de helft.
Stap 10: Klop de slagroom stijf met wat suiker, zie verpakking.

Stap 11: Bouw de taart met verschillende lagen op: bodem, slagroom, jam, aardbeien, bodem, slagroom, jam aardbeien.
Stap 12: Werk eventueel de taart bij met een spuitzak.
Stap 13: Sluit af met aardbeien of ander fruit op de bovenkant.

Tip: Bewaar de taart in de koelkast. De taart is langer te bewaren in verschillende delen, bovendien kan je de bodem invriezen! 

       .  

Tags: , , ,

3 thoughts on “Aardbeienslagroomtaart met lagen”

  1. Aileen schreef:

    Jammer dat ik niet zo een kokkin ben. Dit ziet er zoooo lekker uit!

    1. Chez Bo schreef:

      Dag Aileen, bedankt voor je reactie. Haha, dat was ik in het begin ook niet, de taart is makkelijker dan je denkt ?? als je hem gaat maken ben ik benieuwd of jij dat ook vindt. fijne Valentijn!

  2. Mam en Pap schreef:

    Ben geen zoetekauw, Pap wel, maar deze is overheerlijk!!
    Pap Mam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
5x Romantisch Brugge

Alweer 11 dagen niet geblogd, dit keer met een goede reden. Ik was in Brugge om groot nieuws te vieren:...

Sluiten