Menu

Salade met tomaat, gele zoete puntpaprika en Apetina

Deze super snelle salade is het bewijs dat je ook als je het druk hebt lekker en gezond kunt blijven eten! Binnen 10 minuten klaar, lekker als lunch en avondeten. 

Het is nog steeds tentamenweek, ik sta te trappelen om me weer meer te kunnen gaan richten op bloggen, maar het is nog even niet zo’n feest. Morgen is het zo ver: D-day. Ik kan geen letter over het internationaliseren van bedrijven meer zien.. Ik bezuinig op alles wat maar tijd kan sparen om maar zo veel mogelijk leerstof in me op te kunnen nemen. Ik kort mijn tijd in de keuken, dus ook enorm in tijdens dit soort weken. Nu vind ik wel dat je goed moet blijven eten, ook al is het even druk. Met dit recept komt dat helemaal goed, het is zo klaar (binnen 10 minuten!), lekker én gezond!

Vooral de Apetina blokjes verraste me, ik had nog even een discussie aan tafel of het nu wel of geen feta was.. Maakt me eigenlijk ook niet uit, ze waren in de aanbieding bij de Albert Heijn en daardoor goedkoper dan de reguliere feta. Een verrassing qua smaak, moest ik toegeven. Ik dacht direct: dit ga ik vaker maken! Ondanks de snelheid van de bereiding van het gerecht, was dit toch weer even een geluksmomentje op een dag vol met bladzijdes Engelse tekst… Ohja, de salade is trouwens heerlijk met zelfgemaakte croutons van oud brood (zie hier beneden een link naar het recept), die was ik in de drukte en hectiek even vergeten! De salade smaakte er niet minder lekker om.

Salade met tomaat, gele zoete puntpaprika en apetina - www.chezbo.nl

Salade met tomaat, gele zoete puntpaprika en Apetina

Super snelle salade
Voor 1 persoon
Lunch & avondeten

Dit heb je nodig:

Een zakje gemengde salade, ik denk ongeveer 200 gram
1 gele zoete puntpaprika
2 grote tomaten
een half bakje Apetina in olie of fetablokjes, circa 125 gram
een scheutje olijfolie
een scheutje witte wijnazijn
Peper & Zout

Tip: Maak zelf croutons van oud brood! Het recept vind je hier.

Salade met tomaat, gele zoete puntpaprika en apetina - www.chezbo.nl Salade met tomaat, gele zoete puntpaprika en apetina - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Was de sla, de tomaten en de gele puntpaprika.
Stap 2: Verdeel de gemengde sla over een bord.
Stap 3: Snij de tomaat in stukjes.
Stap 4: Haal de uiteinde van de gele puntpaprika af, verwijder de pitjes en snij in stukjes.
Stap 5: Voeg de tomaten en de paprikastukjes aan de salade toe.
Stap 6: Verdeel de Apetina stukjes over de salade.
Stap 7: Maak af met een flinke scheut olijfolie en witte wijnazijn.
Stap 8: Voeg ten slotte nog wat peper en zout toe.
Stap 9: Meng alles heerlijk door elkaar, of maak bij het opdienen van je salade verschillende lagen zodat alles goed gemengd is.

Als diner heerlijk met een warm broodje!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Citroen gember water & thee

Dit drankje kan zowel warm als koud, Citroen Gember thee voor de winter en herfst, Citroen gember water voor de...

Sluiten