Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie

Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie

Wie mij kent weet dat ik enorm fan ben van Risotto. Er staan ook al een aantal risotto gerechten op mijn pagina. Zo leerde ik ongeveer een jaar geleden mijn eerste risotto van een vriendinnetje van me. Dit was een risotto met courgette, het recept vind je hier.  Sindsdien heb ik het nog maar opnieuw gemaakt en één keer gegeten in een restaurant.

Wat me opvalt is dat ik mijn risotto’s vaak vegetarisch maak, alleen degene die ik in een restaurant in Vilnius was een risotto met vis. Ook deze risotto is weer vega en bovendien ook nog eens gezond. Geen boter, room of crème fraîche wat ik vaak door mijn risotto heen doen. Nee, gewoon alleen maar bouillion. Daarom heb je ook maar 5 ingrediënten nodig! Een blijvertje dus: Lekker, goedkoop en gezond.

Ps. Dankjewel Else voor dit recept, een goede aanvulling op het Vega-gerechten gedeelte van Chez Bo.

Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie - www.chezbo.nl

Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie

Recept voor 2 personen
Vegetarisch hoofdgerecht
Slechts 5 ingrediënten nodig

Dit haal je in huis:

1 zak verse spinazie à circa 300 gram
1 klein bakje champignons à circa 250 gram
1 rol geitenkaas à circa 150 gram (je hebt wel iets over hiervan)
halve pak risotto rijst à circa 200 gram
1 Bouillonblokje (groente of kip)

1 diepe koekenpan of kookpan
1 koekenpan

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Zet wat water op in de waterkoker en laat het water koken. (of laat het water koken op het fornuis.)
Stap 2: Snij ondertussen de champignons in kleine stukjes.
Stap 3: Bak de champignons in wat olie in een koekenpan wat aan.
Stap 4: Roerbak de spinazie in de wok/kookpan in een klein beetje olie. De spinazie zal slinken.
Stap 5: Bak de risottorijst een klein beetje aan in de koekenpan met de champingons.
Stap 6: Maak van het gekookte water bouillon, door het bouillon blokje toe te voegen en het op te laten lossen.
Stap 7: Meng de risotto en de champignons met de spinazie (of andersom), zorg dat de pan groot genoeg is want de risotto gaat de bouillon nog opnemen en dus wat meer ruimte innemen.
Stap 8: Meng zachtjes, beetje bij beetje de bouillon bij de risotto rijst. Roer goed door en laat rustig sudderen.
Stap 9: Voeg nog wat bouillon bij de rijst als de vorige portie bouillon volledig opgenomen is.
Stap 10: Serveer de risotto wanneer de rijst gaar is met wat verkruimelde geitenkaas als topping.

Let op: In deze laatste stappen gaat veel tijd zitten! Neem hier zeker 20 minuten voor, zorg dat de rijst echt goed gaar is. Proef desnoods af en toe, de rijst moet lekker zacht zijn. 

Risotto met geitenkaas, champignons en spinazie - www.chezbo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Toptoetje: Sorbet met fruit

Tijd voor een beetje afkoeling, want wat is het heet zeg. Van regen, onweer en helemaal geen zomer naar een...

Sluiten