Vega BBQ: Gevulde Champignons


Vanaf morgen wordt het ietsje beter weer en dus gaat de barbecue weer een keertje aan!
Aangezien ik zelf geen vleesliefhebber ben, wil ik ook altijd wel wat vegetarisch bij de barbecue.
En dan het liefst óp de barbecue, want mezelf vol eten aan stokbrood en salades doe ik toch wel haha!
Sommige mensen denken dat het lastig is om als vegetariër te barbecueën, maar dat valt reuze mee!
Probeer bijvoorbeeld deze gevulde champignons eens, ze kunnen zowel in de oven als in op de barbecue!
Ze kunnen trouwens ook prima als partyhapje!

5 dingen die je (wellicht) nog niet wist over Champignons:
– De champignon is een schimmel uit de familie Agaricaceae. (Bron: Wikipedia).
– Champignons worden gekweekt op compost (Kalk, paardenmest, kippenmest.) (Bron: Champignonidee.nl)
– Sinds de jaren 70 zijn ze volledig in ons land ingeburgerd. (Bron: Wikipedia)
– Er wordt gewerkt aan een vervanging voor het blauwe bakje waar de champignons altijd in zitten. Namelijk een volledig composteerdbaar bakje van plamvezelers. Goed bezig, lekker verantwoord! (Bron: Champignonidee.nl)
– Iedere Nederland eet gemiddeld 3 kilo champignons per persoon per jaar. (Bron: Groenteenfruit.nl)

Gevulde Champignons - Chez Bo

 

 10 Gevulde Champignons
Bereidingstijd: 20 minuten – Oven/BBQ tijd: 20 minuten
Vega BBQ & Hapje

Dit heb je nodig:

– 8 wat grotere champignons
– 200 gram roomkaas light
– verse bieslook (ongeveer 8 steeltjes)
– 100 gram oud belegen geraspte kaas
– scheutje citroensap
– 2 sjalotjes of 1 grote ui
– snufje zout
– Koekenpan, snijmesje, snijplank
– Staafmixer en schaar
– Barbecue & aluminiumfolie of oven

Zo ga je aan de slag:

Stap 1:  Was/borstel de champignons schoon en trek de steeltjes uit de champignons. Maak een gat in de champignons maar zorg dat ze heel blijven.
Stap 2:  Snij de sjalotjes of de ui in stukjes.
Stap 3:  Snij de steeltjes en de rest van de binnenkant van de champignons klein en bak ze samen met het de sjalotjes bruin.
Stap 4:  Pureer de gebakken champignonsteeltjes en de sjalotjes tot een mousse met de staafmixer.
Stap 5:  Voeg hier de roomkaas aan toe en roer goed door.
Stap 6:  Was de verse bieslook en knip ongeveer 8 steeltjes in kleine stukjes met een schaar.
Stap 7:  Roer deze door het mengsel samen met het snufje zout en de scheut citroensap.
Stap 8:  Voeg de 100 gram geraspte kaas toe en meng goed door.
Houd een klein beetje geraspte kaas over voor de garnering.
Stap 9:   Vul de uitgeholde champignons voorzichtig met het mengsel.
Stap 10: Wikkel de champignons in aluminiumfolie en grill ongeveer 20 minuten op de barbecue.
Let op:   de champignons kunnen het beste aan de buitenkant van de barbecue gegrild worden,
om verbranden te voorkomen.

Wil je de champignons in je oven klaarmaken? Leg ze dan op een bakpapiertje, aluminiumfolie is niet nodig.
Zet de oven op 200 graden en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. ga tussentijds een keertje kijken of de oven niet te hard gaat.

Mhh, champignons! Voor mij de kampioen van de groente, altijd lekker en zo veelzijdig.
Ben jij ook een champignonfan?

Liefs, Bo

Gevulde Champignons - Chez Bo

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.