Strakke Billen Soep

Strakke Billen Soep

Al enkele jaren deel ik recepten in het maandblad “Reek goed voor mekaar”. Vanaf dit jaar gaat dat net even iets anders. Sinds ik in april 2018 samen met twee andere ondernemers de horecagelegenheid Onder Ons in Reek ben begonnen, hoor ik zoveel mensen die hun eigen bijzondere recepten hebben. Vandaar dat ik dit jaar deze bijzondere recepten en hun verhaal in het magazine deel.

Conny is zo iemand die mij een bijzonder recept gaf. Het recept voor: “Strakke billensoep”. Dit recept komt oorspronkelijk van Ruth Brock.

Strakke Billensoep

Conny over haar recept: “Dit ‘goed voor mekaar’-recept heeft een persoonlijk verhaal. Tijdens mijn ziek zijn, kwamen drie collega’s trouw elke woensdagavond bij mij op bezoek. Ze kookten dan voor mij en we aten gezellig samen. Zo hebben ze een keer deze heerlijke Spaanse maaltijdsoep gemaakt. Wat vond ik die lekker! Daarom staat deze soep nog vaak bij mij op het menu en hebben velen al van ‘mijn’ soep mogen genieten. Ik eet de soep het liefst met Turks brood uit de oven. En waar de naam ‘Strakke billen’ vandaan komt? Ik weet het niet, maar de naam kan volgens mij tweeledig uitgelegd worden: de soep schijnt maar 380 kcal per persoon te zijn dus goed voor de lijn of de bonen zorgen voor strakke billen… 😉 Ik zou zeggen, probeer het zelf. Smakelijk!”

Zo ga je aan de slag:
Zet een soeppan op het vuur en verwarm 1 eetlepel olijfolie.
Snij 100 gram chorizo (Spaanse worst) in stukjes.
Bak de chorizo ongeveer 5 minuten in de chorizo, blijf de chorizo regelmatig omscheppen.
Snijd ondertussen 2 teentjes knoflook en 1 ui in kleine stukjes.
Schep de chorizo uit de soeppan en bak de knoflook en de ui in de olijfolie van de chorizo.
Snijd ondertussen 250 gram prei in kleine stukjes en was goed schoon.
Snijd ook 300 gram aardappelen in dobbelsteentjes.
Voeg vervolgens 1 theelepel chilipoeder bij de ui en knoflook, gevolgd door de aardappelen.
Roer goed door en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Voeg tenslotte de prei toe en bak ook nog 3 minuten mee.
Voeg 1,5 liter water bij de prei, knoflook, aardappelen, chilipoeder en de ui.
Voeg daarna 2 runderbouillionblokken en 1 pot witte bonen (circa 720 gram) toe.
Breng alles aan de kook en kook voor 15 minuten, totdat de soep gaar is.
Garneer de soep met een blaadje peterselie.

Serveertip: Serveer de soep met ciabatta brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
10x de leukste carnavalskostuums voor 2019 + WINACTIE

Geen inspiratie voor jouw carnavalskostuum? Ik zette 10 leuke carnavalskostuums op een rij voor 2019. Doe mee en win 30...

Sluiten