Simpele koekjes: Weespermoppen

Weespermoppen

Dit recept voor Weespermoppen vond ik niet bij toeval. Ik was op zoek naar een koekjesrecept of taartrecept met amandelspijs als ingrediënt. Ik had namelijk nog amandelspijs liggen en deze moest op. Op verschillende websites vond ik een identiek en simpel recept voor deze lekkernij: Weespermoppen, en dus ging ik aan de slag!

Recept voor Weespermoppen

10 stuks – circa 15 minuten (5 minuten bereiding, 10 minuten oven)

koken & tafelen algemeen

Ingrediënten Weespermoppen

  • 250 gram amandelspijs
  • 1 ei (het eigeel daarvan)
  • suiker
  • oven
  • bakplaat + bakpapier

Zo maak je Weespermoppen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek amandelspijs in stukjes.
Splits het ei, bewaar het eigeel.
Meng het eigeel door de amandelspijs, kneed dit tot een glad geheel.
Maak een rol van de amandelspijs van ongeveer 3 centimeter dik.
Rol de amandelspijsrol door suiker. Ik strooide de suiker op een snijplank.
Snij nu uit deze rol 10 plakjes, dit worden je koekjes.
Rol deze plakjes door de suiker, zodat alle kanten bedekt zijn.
Leg de koekjes op een bakplaat met pakpapier.
Bak de koekjes 10 minuten, tot de randen mooi een beetje bruin kleuren.
Laat de koekjes afkoelen (heel goed afkoelen!), als je ze te vroeg van het bakpapier afhaalt, zal je voelen dat ze nog zacht zijn en uit elkaar vallen.

Miljoenen artikelen

Met speciale dank aan: Lekker Tafelen, Handmade Helen en Huis van Mo voor de inspiratie van dit recept.

One thought on “Simpele koekjes: Weespermoppen”

  1. Jeanne schreef:

    Ziet er lekker uit!! ga ik een keer proberen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Rome: 5x tips voor een foodie

Alle wegen leiden naar Rome, dat geloof ik graag als ik zie hoeveel wegen Rome eigenlijk heeft. In februari bezochten...

Sluiten