0

Simpele Mexicaanse bonensalade


De laatste tijd ben ik op zoek naar simpele gerechten die enigsinds voor gezond door kunnen en snel klaar zijn. School is namelijk weer begonnen en mijn lessen duren vaak tot laat in de middag. Op dit soort dagen wil ik wel gezond eten maar ook snel iets op tafel hebben. Salades bieden vaak de uitkomst, echter kwam ik tot voorkort niet verder dan ‘echte Hollandse salades, jeweetwel met kaas, komkommer en tomaat. (Zie ook het recept van mijn oer hollandse salade hier.) Mijn zoektocht is over de grens gegaan en ik startte met deze Mexicaanse bonensalade. Aldus mijn huisgenootje: ‘Deze salade is wel chill.’ en dat vond ik ook! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! (als je niet van bonen houdt, dan is deze salade niets voor jou!)

Mexicaanse bonensalade - www.chezbo.nl

Simpele Mexicaanse bonensalade

 voor 2 personen
snel & gezond
met een mexicaans tintje

Dit heb je nodig

2 eetlepels pijnboompitten
1 limoen
0,5 eetlepel curry kruiden of pittig paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
een klein blikje mais (circa 300 gram)
een klein blikje kidneybonen (circa 200 gram)
4 plakken oude kaas (mag ook een ander soort, net wat je in huis hebt!)
2 tomaten
Een halve krop sla

Koekenpan
Mes + Snijplank
Vergiet en/of kom
2 salade schalen of borden

Mexicaanse Bonensalade - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Pak een koekenpan en rooster de pijnboompitjes circa 5 minuten op laag vuur. Schut ze regelmatig om en houd goed in de gaten of ze niet te bruin worden. Wanneer ze goudbruin zijn kun je de pan van het vuur halen.
Stap 2: Snijd ondertussen de halve krop sla in reepjes en was de reepjes goed. Laat drogen / uitlekken in een vergiet of kom.
Stap 3: Laat de mais en de kidneybonen uitlekken, meng ze daarna goed door elkaar.
Stap 4: Snij de tomaat in achten. Eerst door de helft en daarna nog twee keer.
Stap 5: Snipper de plakken kaas in stukjes.
Stap 6: Maar de dressing door de limoen uit te knijpen en te mengen met de kruiden en de olijfolie.
Stap 7: Maak het bord op met de sla, het mengsel van kidneybonen en mais, de tomaat, de stukjes kaas en de pijnboompitten.
Stap 8: Giet tenslotte de dressing over de salade of serveer deze apart van de salade.

Inspiratie: Allerhande 2015 Juni editie.

Tags: , , , ,

1 thought on “Simpele Mexicaanse bonensalade”

  1. Mam en Pap schreef:

    Nou Bo klinkt erg lekker, ga ik zeker maken, ik ben nog al een bonenmens, lekker en super gezond. Maar dat wisten mijn ouders al, jouw omaatjes.

    Dikke kus Mam Pap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Valentijn: Chocoladefondue

Over vier dagen is het weer zover. De dag waar veel mensen zin in hebben, maar ook waar veel mensen...

Sluiten