Menu

Pastasalade met rode biet, brie, peer en rucola

Deze salade is goddelijk! Lekker voor als het warm weer is, maar ook als lunch. Super snel klaar bovendien ook, omdat ik vind dat je (hoe druk je het ook hebt) áltijd lekker en gezond moet kunnen eten.

Af en toe ben ik geneigd een enorme stilte op mijn blog te laten vallen.. Gewoon eens twee weken niet bloggen. Het is gek, ik kwam erachter dat ik dat gewoonweg niet meer kan. Ik zit deze week met enorm veel werk voor school, want volgende week is de deadline van zo ongeveer heel het project waaraan ik het afgelopen jaar heb gewerkt (en misschien wel meer aan had moeten werken).

Toch, ondanks al die drukte, heb ik de behoefte om te bloggen. Ik zet soms zelf Netflix of slaap opzij om toch nog een verhaaltje op mijn blog te kunnen schrijven. Best wel een rare ontdekking, bloggen kan dus ook een verslaving zijn? Of is het gewoon afleiding voor me?

Sinds kort ben ik helemaal rode bieten fan. #rodebietwiewildatnuniet. Heb jij de bietencarpaccio al geproefd?

Maar goed, eigenlijk maakt dat natuurlijk niks uit, want het doel van mijn blog is nog steeds om lekkere receptjes met jullie te delen. Eten doe ik eigenlijk altijd goed als ik het druk heb. Als ik niet goed eet dan weet ik, dan heb ik het té druk. Dit receptje is makkelijk te maken en gezond. Ik at het vorige week, ik werd geïnspireerd door een recept van Lidl, toen ik in de Lidl liep! Handig, zo’n receptenkaartje. Ik kocht direct de ingrediënten, uiteraard paste ik het recept wederom ietsje aan, naar mijn eigen smaak. Hierrr komtie…

Pastasalade met rode biet, peer, brie en rucola - www.chezbo.nl
De foto is gemaakt met mijn telefoon #huilen, ik was mijn camera vergeten haha!

Pastasalade met rode biet, brie, peer en rucola

 1 persoon
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

1 rode biet (vooraf gekookt, vacuüm verpakt per 4)
1 peer
1/2 pakje brie
75 gram pasta naar keuze (in mijn geval macaroni)
1 handje notenmix met gedroogde cranberries erdoor
2 handjes rucola

Kookpan
Fornuis
Vergiet
Slabak

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat.

Stap 2: Snij ondertussen de peer en de rode biet in stukjes.

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de biet en de peer op 200 graden van de oven ongeveer 15 minuten.

Stap 3: Snij de brie in stukjes
Stap 4: Giet de pasta af.

Tip: Giet de pasta af in een vergiet en spoel even af met lauwwarm water. Dan blijft het niet meer plakken.

Stap 5: Meng de gekookte pasta met de rode biet, de peer, de brie de rucola en de notenmix.

Ik vond de smaken in de salade zo goed, dat ik eigenlijk geen dressing bij de salade nodig vond. Ik nam de salade in en bakje mee naar school als lunch, de brie was daardoor een beetje gesmolten en dat was nog lekkerder! Dit is zeker een blijvertje voor mij.

 

Pastasalade met rode biet, peer, brie en rucola - www.chezbo.nl Pastasalade met rode biet, peer, brie en rucola - www.chezbo.nl

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Masterchef: Josephine Kookt

Leuk nieuws... Super leuk nieuws! Een oud-klasgenootje van me zit in de finale van Master Chef Holland 2016. De afgelopen...

Sluiten