0

Koude kipsalade met ananas


Deze koude salade van kip met ananas is bij ons thuis een klassieker. Ons mam maakt hem vaak als het warm weer is. Ideaal in combinatie met zelfgemaakte koude schotel.

Sowieso is de combinatie kip ananas altijd al een goede combinatie geweest, vind ik. Een tosti met kip en ananas, een kip cordon bleu met ananas en ook een slashlick van kip en ananas voor op de barbecue behoren tot de mogelijkheden. Kortom: kip en ananas in één gerecht, ik zeg doen!

Koude kipsalade met ananas

Voor 4 personen
Bijgerecht / salade

Koude kipsalade met ananas - www.chezbo.nl

 

Dit heb je nodig:

1 kipfilet van ongeveer 200 gram
1 klein blikje ananasschijven of ananasstukjes (227 gram, uitgelekt 140 gram) inclusief het sap.
snufje zout en snufje peper
1 bouillonblokje
2 eetlepels Remia fritessaus

Handje verse bieslook

Kookpannetje
Mengkom
Lepel en mes

Koude kipsalade met ananas - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Zet een pan met koud water op het vuur met daarin het bouillonblokje en de kipfilet.
Stap 2: Breng de pan aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur, het water moet blijven koken!
Stap 3: Maak ondertussen het blikje ananas open en snij de schijven in stukjes. Doe de ananasschijven in een mengkom.
Stap 4: Was de bieslook en knip de steeltjes in stukjes.
Stap 4: Als de kipfilet gaar is, snij je de kipfilet in stukjes en voeg je deze bij de ananas en bieslook.
Stap 5: Voeg een snufje zout, peper en 2 eetlepels fritessaus bij.

Tip: Een alternatief voor de fritessaus is 5 eetlepels yoghurt, 2 theelepels honing en 1 eetlepel mosterd door elkaar mengen. Voeg eventueel wat kerriepoeder toe.

Stap 6: Roer tenslotte alles goed door elkaar en laat afkoelen in de koelkast.

2 thoughts on “Koude kipsalade met ananas”

  1. jeanne gerrtis schreef:

    Ook heerlijk met een snufje kerrie er onderdoor.
    Ga ik vanavond maken

  2. jeanne gerrtis schreef:

    Ook heerlijk met een snufje kerrie er onderdoor.
    Lekker voor vandaag mooi weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Tomatenchutney

Deze zelfgemaakte tomatenchutney is heerlijk op een toastje of stokbroodje, als voorgerecht of als lunch. Ook lekker bovenop een plakje...

Sluiten