Homemade Honingmosterdsaus

Omslagfoto honing

 Homemade Honingmosterd saus

Voor dit recept heb ik net nog even mijn moeder geappt, want het is alweer een tijdje dat ik dit sausje heb gemaakt. Mijn vaders favoriet als het gaat om slasausjes, omdat het een lekker zoetig sausje is. Ben jij benieuwd naar dit simpele recept? Lees dan eventjes mee!

Dit heb je nodig:
– 2 eetlepels honing

– 1/2 eetlepel mosterd 

-2 eetlepels yoghurt

Zo maak je het:
Stap 1: Meng alle ingrediënten door elkaar tot een smeuïge saus.
Mhh.. maar 1 stap? een beetje weinig. Laten we er een tweede bijvoegen.
Stap 2: Blijf proeven totdat je de saus zelf lekker op smaak vindt, doe er wat honing bij dan weer wat mosterd etc. Ieder heeft zo z’eigen smaak. Voor de zoete kauwen onder ons wat meer honing en voor de mosterd liefhebbers wat meer mosterd.

foto 4 (12) foto 3 (12) foto 2 (15) foto 1 (17)

Dit sausje kan bij veel meer gelegenheden dan alleen bij de salade! Wat denk je van een broodje beenham met honingmosterdsaus? Bij de aardappeltjes? Of in een wrap? Bij kippenboutjes uit de oven? Je maakt zelfs van het normaalste blokje kaas een feestje met deze saus.
Jam jam jam genieten!


Liefs, Bo

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Pepernotenprobeersel #1

Eens moet de eerste keer zijn: pepernoten bakken! Bij Sinterklaas horen pepernoten. Je kunt ze twee maanden voor 5 december...

Sluiten