Frisse Aardappelsalade

Mhhh, wat ik vandaag heb gemaakt is niet weg te denken bij een BBQ of buffet:
een Aardappelsalade! Ik heb een beetje op internet rondgekeken en phoe wat zijn er veel verschillende.
Kant-en-klare, goedgevulde, alleen aardappelen, zuur en zoet. Zoveel keus.. Welke is nu het lekkerst? Ik heb er eentje gemaakt, die perfect is voor bij de BBQ. Hij is lekker fris en ook weer vrij simpel om te maken, zodat iedereen er van kan genieten!

Mijn inspiratie kwam dit keer van Smulweb en van mijn moeder!

Frisse ardappelsalade - www.chezbo.nl

Frisse Aardappelsalade

Aantal: ongeveer voor 4 personen.
Tijd: 20 minuutjes en afkoelen in de koelkast.
Kosten: Ongeveer €2,-.

Benodigdheden:

Salade:
– 750 gram aardappelen
– 1/2 middelgrote ui
– 2 eieren
– halve appel
– 3 augurken

Saus:
– 2 eetlepels Mayonaise
– 1,5 eetlepel yoghurt
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
Eventueel peper en zout

Instructies:

Stap 1: Zet water op in de waterkoker (ongeveer 1 liter), schil ondertussen de aardappelen.
Stap 2: Verdeel het water over Pan 1 met de eieren en Pan 2 met de aardappelen, laat beide pannen 8 minuutjes koken.
Stap 3: Snijd ondertussen een halve ui, een halve appel en de drie augurken in kleine stukjes.
Stap 4: Maak de saus door de mayonaise, de yoghurt, mosterd en honing door elkaar te mengen in een schaaltje.
Stap 5: Zodra de aardappelen bijtgaar en de eieren hardgekookt zijn giet af met koud water en laat een beetje afkoelen.
Stap 6: Pel de eieren en snijd in stukjes.
Stap 7: Meng alle ingrediënten door elkaar tot een aardappelsalade. En Voilà, het enige wat rest is goed koud laten worden in de koelkast.

aardappelen

Tip: Maak de aardappelsalade een dag van tevoren, dan is hij extra koud en lekker!

Ik ben erg benieuwd of jullie er ook zo over te spreken waren als ik?
Heb je nog tips of lekkere toevoegingen, ik hoor ze graag!

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Zelfgemaakte Aardbeien-Yoghurt Ijsjes

Heee, daar ben ik weer! Dit keer met mijn eerste echte blogbericht. Het was voor mij geen moeilijke beslissing waarover die...

Sluiten