Perfect voor picknick: Quiches lorraine 1


Ga je weleens picknicken? Ik vind picknicken één van de leukste dingen die je kunt doen met mooi weer. Er is vrijwel niets voor nodig: wat eten of drinken, geen regen en een mooie plek om te gaan zitten. Spontane picknicks met alleen een boterhammetje en een flesje drinken uit de supermarkt vind ik misschien wel het allerleukst. In het park of aan het strand! De wat meer uitgebreidere picknicks met vrienden (inclusief kleedje, plastic borden en authentieke picknickmand), vormen wat meer voorbereiding. Maar dat mag de (voor)pret niet drukken. Iedereen maakt wat lekkers: salades, spiesjes, cocktails of quiches en genieten maar. Mijn favoriete quicherecept vind je hieronder.

Quiches Lorraine

Simpele quiches lorraine
met spek en lente ui

Voor 8 mini quiches

Dit haal je in huis:

Boter of margarine om in te vetten
8 plakjes bladerdeeg
150 gram spekjes
6 lente-uitjes
5 eieren
125 ml slagroom
150 gram geraspte kaas
Peper en zout

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Vet een cupcake bakvorm goed in met boter of margarine.
Stap 2: Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 4: Bak 150 gram spek even goed aan in een koekenpan in een beetje boter of olie. Doe dit totdat ze knapperig zijn. Dep ze daarna droog met een keukenrolletje of laat even uitlekken in een zeef.
Stap 5: Snij ondertussen 6 lente uitjes in ringetjes doe deze in een kom en meng ze met de spekjes.
Stap 6: Klop 5 eieren los in een kom.
Stap 7: Voeg 125 milliliter slagroom toe aan de eieren en roer nog een keer goed door.
Stap 8: Voeg 75 gram geraspte kaas aan de slagroom en eieren toe en roer nogmaals goed door. Voeg tenslotte ook de spekjes en lente uitjes toe.
Stap 9: Breng op smaak met peper en zout.
Stap 10: Vouw één voor één de bladerdeegbladeren in de cupcake bakvorm, zodat je acht gaten gevuld hebt met bladerdeeg.
Stap 11: Verdeel de quichevulling over het bladerdeeg.
Stap 12: Bestrooi tenslotte met nogmaals 75 gram geraspte kaas.
Stap 13: Bak af in de oven voor circa 40 minuten (Afhankelijk van de oven en het voorverwarmen kan dit ook wat langer zijn). De quiches zijn goed als ze mooi goudbruin zijn en het bladerdeeg mooi krokant.

PS. Bang dat je quiches gaan plakken in de cupcake bakvorm? Leg je bladerdeeg dan eerst op een bakpapiertje en vouw het daarna pas in de bakvorm.

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Perfect voor picknick: Quiches lorraine