Homemade: Tzatziki

Dinsdag had ik een Paaslunch op het werk, iedereen ging aan de slag en maakte wat lekkers. Door mijn gerecht sta ik nu bekend als “Knoflookkoningin.” Ben jij benieuwd wat het is? Lees dan verder!

Ik maakte Tzatziki, voor het eerst in mijn leven. Het was meteen een hele hele grote bak, dat was natuurlijk van tevoren niet de bedoeling. Maar goed, alle Grieken hebben natuurlijk enorme families. Vandaar! Voorproeven dat was er helaas niet bij, want ik had haast. Zodoende is deze Tzatziki erg “knoflookig”, ik hou er wel van.. Maar mocht je nu niet zo van knoflook houden, dan zou ik een teentje minder doen!

Het hele kantoor stonk naar knoflook, inclusief mijn mond de afgelopen week. Ondanks het vele malen tandenpoetsen. Ik heb zelf nog na kunnen genieten van de Tzatziki, omdat ik zoveel had gemaakt. Nou, dat vonden ik en een aantal mensen in mijn omgeving niet zo’n straf 🙂 De reacties waren goed, en ondanks de overdosis knoflook besloot ik hem toch op mijn blog te plaatsen. Geniet ervan!

Inspiratie kwam van Griekse gids.

Homemade: tzatziki - www.chezbo.nl Homemade: Tzatziki  - www.chezbo.nl Homemade: Tzatziki  - www.chezbo.nl

Homemade: Tzatziki

Voor Circa 15 personen / porties
Lekker met naanbrood
Lunch, Borrel, voorgerecht

Dit heb je nodig

2 Komkommers
1 liter Griekse Yoghurt
4 tenen knoflook
1 handje verse dille
sap van een halve limoen
Peper & Zout

Snijplank
Mes of Rasp
Grote kom
Knoflookpers
Vergiet
Keukenpapier

Tip: Lekker met naanbrood!

Zo ga je aan de slag

Stap 1: Snij of rasp de komkommer in zo klein mogelijke stukjes.
Stap 2: Laat de komkommer even uitlekken in een vergiet en dep daarna even droog met wat keukenpapier. Stap 3: Doe de Griekse Yoghurt in een kom. Roer even goed door. 
Stap 4: Ontvel de teentjes knoflook en pers ze met de knoflook pers uit boven de Griekse Yoghurt.
Stap 5; Roer goed door en voeg daarna de komkommer toe.
Stap 6: Snij de limoen door de midden en knijp deze uit boven de Griekse Yoghurt.
Stap 7: Roer goed door en voeg zout en peper toe naar smaak.
Stap 8: Maak af met wat verse dille, je kunt je Tzatziki hiermee garneren. Wat ook lekker is om nog wat door de Tzatziki heen te roeren.

Tip: Bewaar Tzatziki een uurtje in de koelkast voordat je hem opdient, dan trekken de smaken er extra goed in!

 Homemade: Tzatziki - www.chezbo.nl Homemade: Tzatziki  - www.chezbo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Courgette en chocolade cake

Heb jij ooit geëxperimenteerd met groente in chocolade taarten en brownies? Nee? Het is de moeite waard! Ik maakte laatst...

Sluiten