0

Tijd voor paprika: Paprikasoep


Onder het mom van: “Iedereen zegt ja tegen rode paprika”, ging ik op zoek naar een simpel gerecht met rode paprika. Zodoende vond ik dit lekkere recept voor paprikasoep van geroosterde paprika’s op tijdvoorpaprika.nl Ik heb het recept iets veranderd, maar de basis en de inspiratie kwam van deze leuke site met weetjes over en recepten met, je raadt het al, paprika! Ooit schreef ik een blogpost over soep in een broodje, dit kan ook ideaal bij deze soep! Benieuwd? Klik dan hier. 

  Paprikasoep - Chez Bo

Tijd voor paprika: Paprikasoep
van geroosterde paprika’s

Recept voor circa 4 personen
Voorbereiding – circa 40 minuten
Bereiding – circa 15 minuten

Dit heb je nodig:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 lente ui
  • 1 teen knoflook
  • basilicum
  • 1 liter water
  • groente bouillonblokje
  • Scheutje olijfolie
  • Zeezout en peper
  • Oven
  • Plastic zak
  • Soeppan
  • Staafmixer

Zo ga je aan de slag

Voorbereiding:
Stap 1: Prik gaatjes in de paprika’s.
Stap 2: Leg de paprika’s op een bakplaat met ovenpapier.
Stap 3: Rooster de paprika’s in de oven voor ongeveer 25 minuten op 200 graden.
Stap 4: Laat de paprika’s, na 25 minuten roosteren, afkoelen in een plastic zak.

Bereiding:
Stap 1: Je kunt er nu voor kiezen de paprika’s te pellen. Ik vond dit een heel gedoe, dus ik heb mijn best gedaan en vervolgens ook stukken met schil in de soep verwerkt. (Dit smaakte prima) Voor de luie mensen onder ons: Pel de paprika niet, maar snij hem wel in stukjes!
Stap 2: Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
Stap 3: Verhit wat olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe.
Stap 4: Fruit de ui en de knoflook een minuut of 3 en voeg daarna de gesneden paprika toe.
Stap 5: Laat ondertussen 1 liter water koken.
Stap 6: Laat het groentebouillon blokje oplossen in het water.
Stap 7: Bak de paprika nog 2 minuten mee bij de ui en knoflook. Blus vervolgens af met de groente bouillon.
Stap 8: Laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Stap 9: Pureer met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
Stap 10: Breng op smaak met basilicum, peper en zout.

Paprikasoep - Chez Bo

Jum Jum Jum, prima met wat brood met rode pesto of kruidenkaas. Heerlijk als lunch maar ook als snel hoofdgerecht. Soep kan eigenlijk altijd wel. Deze soep kun je makkelijk invriezen, dit is echt een uitkomst wanneer je het een week enorm druk hebt! Ontdooi de soep in de magnetron en warm hem nog even op op het fornuis en je hebt “vers” eten in minder dan een kwartiertje. Enjoy!

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Homemade: Nasi

Vandaag weer een lekker receptje van mijn moeder. Ik ben blij dat ze me af en toe verblijdt met een...

Sluiten