0

Homemade: groene Pesto!


Hoe kom je er bij om zelf pesto te maken? This is my story!

Ik liep stage bij F&L Publishing Group, een uitgeverij van een aantal magazines, waaronder ook kookmagazines zoals foodies, Gezond eten, Saveurs en koken & genieten. Ik mocht tijdens deze stage meehelpen met het organiseren van alle zaken rondom een beursstand. Mijn eerste opdracht luidde: bedenk een workshop voor op deze beurs: de Smaak & Stijl van Italië. 

Het eerste idee: Maak je gepersonaliseerde pesto in 4 stappen, was wat lastig uitvoerbaar en dus kwam er uiteindelijk een workshop voor groene pesto tot stand. en half jaar lang heb ik nog nooit zoveel pesto gemaakt, gezien en gegeten. Verschillende recepten van pesto’s heb ik getest, totdat ik uitkwam op deze groene pesto: de ultieme eenpersoons pesto. Tot overmaat van plezier is mijn moeder dol op de pesto geworden en nu ook na mijn stageperiode zie ik af en toe deze pesto nog voorbij komen tijdens de lunch, de borrel of tijdens het avond eten.

Ik heb 1 ding geleerd: zelf pesto maken met een vijzel is de moeite waard!
Nooit meer pesto uit een potje!

IMG_8267

 Pesto voor 1 persoon
15 minuten
Smeersel, maar ook lekker als pastasaus

IMG_7290

Dit heb je nodig:

– 20 blaadjes basilicum
– 1 eetlepel pijnboompitten
– 2 eetlepel (geraspte!) Grana Padano*
* Kan vervangen worden door een andere kaas zoals Parmesan!
– 1 eetlepel olijfolie vergine
– half teentje knoflook
– snufje grof zeezout
– Vijzel

Tip: Wil je meer pesto? Verdubbel dan de ingrediënten!

Zo ga je aan de slag

IMG_7292 IMG_8222
Stap 1: Maal de basilicumblaadjes fijn met de vijzel!
Tip: Gaat dit moeilijk, voeg dan nu alvast het snufje grof zeezout toe. Door de grove korrels gaat het vijzelen makkelijker. Let op! Doe je dit? Voeg dan geen zout meer toe bij stap 5! 

IMG_7294
Stap 2: Voeg 1 eetlepel pijnboompitten toe in de vijzel en stamp goed fijn totdat ze allemaal verdwenen zijn.

IMG_7291 IMG_7296
Stap 3: Rasp de Grana Padano indien nodig. Voeg 2 eetlepels Grana Padano toe.
Roer totdat de kaas goed is opgenomen in het mengsel.

IMG_7297 IMG_7298
Stap 4: Voeg een eetlepel olijfolie extra vergine toe. Roer/stamp tot een glad mengsel.

IMG_7295
Stap 5: Snijd de halve teen knoflook kort en voeg deze aan het mengsel toe. Werk af met een snufje zout.

IMG_7299
Stap 6: Bewaar in een leuk potje of smeer lekker op een stokbroodje.
Tip: Deze pesto is ook heerlijk als pastasaus!

foodies 5

Mhh, ik krijg er honger van! Ik ben benieuwd wat ik vanavond ga eten. 🙂
Ter afsluiting van stage ga ik namelijk bij mijn ex-collega’s eten samen met nog een andere stagiaire!
Oh trouwens voordat ik het vergeet! Mijn pesto recept stond ook in het Italiënummer van foodies op pagina 65!

Heb jij ooit ergens stage gelopen? Hoe beviel dat?

Liefs, Bo

 

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Vega BBQ: Gevulde Champignons

Vanaf morgen wordt het ietsje beter weer en dus gaat de barbecue weer een keertje aan! Aangezien ik zelf geen vleesliefhebber...

Sluiten