Breekbrood met Brie & Bacon

Brie bacon breekbrood

Breekbrood met Brie & Bacon

Als student zijnde met een beperkt budget kun je niet altijd uit gaan lunchen. Je kunt natuurlijk wel lekker thuis in de keuken een heeeerlijke lunch bereiden! Kopje thee erbij, verwarming hoog en lekker kletsen zolang als je wilt & eten zoveel als je wilt. Niks mis mee als je het mij vraagt! 🙂
Gister had ik nog z’n gezellige lunch aan de keukentafel met een vriendin van de middelbare school. Zij had een geweldig ideetje: laten we zelf een breekbrood maken en dan vullen met van alles lekkers. Zo gezegd zo gedaan zo gegeten. Mhh en het was echt heerlijk. Zet die oven dus maar aan, want ik weet zeker dat als je dit super makkelijke recept leest, dat je het morgen al met je vriendinnen wilt maken voor bij de lunch. Een über makkelijk en lekker recept voor ongeveer 3 à 4 personen dus. Overigens past dit ook super goed bij een wijntje! Smakelijk eten.

Dit heb je nodig:

foto 1 (15)

– Heel rond brood (is bij de AH verkrijgbaar!)
– Brie
– Bacon
– Honing
– Oven

Tip: Je kunt het brood natuurlijk ook vullen met pesto of kruidenkaas, heerlijk met een komkommertje erbij!

Zo maak je het:

foto 2 (13) foto 2 (14)
Stap 1: Snijd het brood kruislings (zie foto), maar niet helemaal tot op de bodem door.

foto 4 (10) foto 5 (1)
Stap 2: Vul het brood met de brie en de bacon. Je kunt natuurlijk ook stukjes maken met alleen brie of alleen bacon.

foto 1 (16) foto 4 (11)
Stap 3: Zet het brood ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden.
Stap 4: Haal het brood uit de oven als de brie gesmolten is en besprenkel met flink wat honing.
Stap 5: Zet het brood op tafel op een mooie broodplank, het plukken, breken en daarna het genieten kan beginnen! 😉

Tip: Ben je niet een hele snelle eter maar wil je wel al je stukjes brood lekker warm met gesmolten brie? Laat dan een deel van het brood nog even in de oven staan, of begin met het verwarmen van een half brood.

foto 5 (2) foto 3 (11)

Super bedankt voor het recept Sil, zoals je leest vind ik het echt een aanrader. (: 
Ik hoop dat meer mensen het gaan proberen, het maakt een lunch erg gezellig en gemoedelijk, lekker met z’n alle van één brood eten. Wie heeft het uitgeprobeerd?

Liefs, Bo

2 thoughts on “Breekbrood met Brie & Bacon”

  1. la vie de Karin schreef:

    Wat een lekker recept zeg! Echt een goed idee om een keer te proberen!

    1. chezbo schreef:

      Dankjewel! Ik ga jouw wake up boost recept ook eens proberen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Stagegesprek bij F&L Publishing Group

Altijd spannend: een Sollicitatiegesprek Woensdagmiddag was het moment van de waarheid: mijn stagegesprek bij F&L Publishing Group, de uitgeverij van...

Sluiten