Food Diary April 2017 3


Food Diary April 2017

Het werd weer eens tijd voor een Food Diary Update. Vorig jaar deed ik dit nog weleens: per maand beschrijven wat ik voor foodadventures meemaak. Dat vond ik eigenlijk hartstikke leuk om te doen, leuk om terug te blikken, Vandaar dat ik dacht: we doen er weer eentje! Here we go…

Indian Gate – Nijmegen

 Indian Gate Nijmegen – Molenstraat 136 Nijmegen

Samen met een vriendin ging ik begin April naar Indian Gate in Nijmegen. We twijfelden in eerste instantie tussen Thais eten of Indiaas eten. Uiteindelijk werd het Indiaas, omdat mijn vriendin zei dat de hoofdgerechten bij Indian Gate enorm goed waren. Ze had gelijk! Ik nam de Tandoori Chicken masala (linker foto) 🍲 Heerlijk! De kip is gebakken in een speciale oven: de Tandoor 💡Lekker met naan en basmatirijst, goed gevuld door toevoegingen als cashewnoten, amandelen en room. Ik durfde niets pittigers aan 🌶 Maar goed ook, de andere curry die mijn vriendin nam was veel te pittig voor me. Tandoori curry’s zijn goddelijk, ik ben thuis na afloop ook gaan experimenteren met het maken van curry’s. Deze curry met zoete aardappel was enorm goed gelukt en zal ik komende week nog met jullie delen (rechter foto)

Aanrader? Wat het hoofdgerecht betreft: Ja, zeker naartoe gaan. Prijs kwaliteit is normaal. Voor het nagerecht is het af te raden. We bestelde mango en kregen mango uit blik. Dat was echt alles behalve lekker helaas!

Food Diary April 2017 - Indian Gate - www.chezbo.nl 

Weekendje Eindhoven

Ook ging ik in april met mijn vriend spontaan een weekendje weg. Welgesteld naar: Eindhoven (een half uurtje rijden). Toch lekker om er even tussenuit te zijn. We dineerde en logeerde in het Hampshire Hotel – Crown Eindhoven.

Aanrader? Prima locatie, je zit midden in de stad en dicht bij het centraal station. Wat parkeren betreft weet ik niet hoe het zit. De bediening tijdens het avondeten was geweldig leuk. Spontane ober! Het diner zelf was oké, maar ik zou er niet speciaal voor naar het hotel gaan. We hadden het bioscoopdiner, waarbij je een bioschoopkaartje gratis krijgt. Dat was dan wel weer leuk. Het ontbijt vond ik enorm goed, heel veel keus! De kamer was prima, we hadden een bad en het bed sliep prima. Het uitzicht was wel wat minder: een soort binnenplaats met grote afzuigkappen, maar dat zal wel per kamer verschillen. 

  

De tweede avond kwamen we op het grandioze idee om bij Taco Bell (de nieuwe fastfood keten in Nederland) te gaan eten. Het filiaal in Eindhoven is het eerste filiaal in Nederland, waardoor het super super druk was! Je leest hier of we ons bezoek de moeite waard vonden. 

  
Onze weekendjes weg zijn nooit compleet zonder koffie! We kenden Eindhoven niet zo goed, dus gingen de eerste dag een kopje koffie drinken op de markt. Ik bestelde een cheesecake voor €3,50 en kreeg een mini-stukje (ik baal er nog steeds van!). Je kunt beter naar wat authentiekere plekken gaan zoals Street Food Eindhoven, waar we een heerlijke romige ijskoffie dronken (zie linker foto). Erg leuk tentje! Voor een handgemaakte cappuccino gingen we naar The Happiness Kitchen. Bijzonder tentje: veel zelfgemaakt, gericht op gezonde voeding en ook veel keus voor vegetariërs en veganisten.

Kopenhagen – Malmö

Ik ging in april ook wat verder van huis dan Eindhoven. Ik reisde in m’n eentje naar Kopenhagen en Malmö om wat vrienden op te zoeken van mijn studententijd daar. Bovendien mocht ik een Indiase bruiloft bijwonen! Veel verschillende nationaliteiten, betekent ook veel eten proeven uit verschillende culturen. Zo maakte ik met een Braziliaanse vriend zelf kaas! Van deze kaas wordt het beroemde Braziliaanse gerecht: Pão de queijo (kaasbrood) gemaakt. Deze voeg ik toe aan mijn “must-cook”-list. Het was erg bijzonder om te zien hoe je van melk en wat andere ingrediënten zelf kaas kunt maken.

 

Deze kaas was ook onderdeel van de lunch die ik een paar dagen later bij een Italiaanse vriend at. Samen met een Deen, Braziliaan en Italiaan maakte we onderstaande lunch klaar. Nomnomnom. Daarna speelde we de hele dag bordspellen, want het was echt Deens weer. Regen! Het authentieke Italiaanse recept voor pasta carbonara komt ook snel op mijn blog.

Mocht je ooit naar Kopenhagen gaan op stedentrip. Ga dan zeker even langs de Torvehallerne, dicht bij station Nørreport. Dit is een overdekte foodmarket met allerlei (lokale) specialiteiten. Wat je zeker moet proeven is een snegl (zie rechter foto), dit is een Deens zoet broodje én enorm lekker. Wat je (traditioneel gezien) ook moet proeven in Denemarken is Smørrebrød (linker foto), ook wel een open sandwich genoemd. Persoonlijk vind ik het niet zo lekker. Torvehallerne is een foodparadijs, maar wel redelijk duur. Wil je low-budget snegls proeven? Ga dan bijvoorbeeld naar de supermarkt: Netto, Een tussenweg is het Lagkagehuset, een bakker die ook door heel Kopenhagen gevestigd zit.

Dit was een kort overzicht van mijn food-hoogtepunten in april. Uiteraard heb ik veel meer gezien en gegeten. Dat zullen jullie vast nog wel op mijn blog of Instagram zien verschijnen. Ben jij ooit in Denemarken of Zweden geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Food Diary April 2017

  • J. Gerrits

    Wat een heerlijkheden allemaal!! Denemarken is mooi in ieder geval Kopenhagen,
    Gezellige mensen die van lekker eten houden en rustiger lijken te leven dan de gemiddelde Nederlander.
    Weer een leuk stuk Bo!!!!

    • Chez Bo Bericht auteur

      Dag Karen,

      Wat leuk, bedankt voor je reactie. Mocht je ooit met je verloofde naar Kopenhagen gaan dan heb ik nog duizenden tips… Ben verliefd op die stad! 😉