Bo’s boekenplank: Tomaat gevuld met kerriecouscous


Deze vegetarische gevulde tomaten zijn niet alleen een lust voor het oog! Ze zijn ook een erg lekker voorgerecht of tapashapje. Binnen circa 10 minuten op tafel.

Vandaag maakte ik tijd om mijn kookboeken eens af te stoffen.. Ik heb er zo enorm veel! Het is nog net geen verslaving en je kunt het nog net geen verzameling noemen. Het jammere is dat ik er bijna nooit uit kook… Daar moest snel verandering in komen, bedacht ik mezelf vandaag. Zo gezegd zo gedaan, vanochtend naar de winkel en dezelfde avond nog een heerlijk, NIEUW!, experimenteel voorgerechtje. Het pakte zoveel beter uit dan verwacht, we waren meteen allemaal super enthousiast en dat met een recept dat we nog nooit eerder maakten.

DSCN4837 DSCN4839

Nu moet ik zeggen dat het recept bijna helemaal uit een kookboek komt: Topkoks voor Thuiskoks. Een toprecept van Ad Janssen, nog wel een beetje door ons aangepast op vandaag. Wat ik daarmee bedoel: groene asperges waren nog niet te krijgen, we hadden geen komijn in huis en de steeltjes van de tomaat waren er al afgehaald. Zo ontstond er een iets aangepast recept, wat ik graag met jullie deel! Enjoy!

Gevulde tomaten met kerriecouscous - www.chezbo.nl

Bo’s boekenplank: Tomaat gevuld met kerriecouscous

Vegetarisch
Voorgerecht
4 Personen

Dit heb je nodig:

4 trostomaten (tussen cherrytomaatjes en normale tomaten in)

Tip: Wil je kleine tapashapjes maken? Gebruik dan 16 kleine cherrytomaatjes, dit duurt wel iets langer met vullen. Als hoofdgerecht is dit, wat mij betreft, ook een geschikt gerecht.

50 gram couscous
50 ml water
1 theelepel bouillonpoeder of half bouillonblokje
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel verse bieslook
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels pijnboompitten
4 grote artisjokharten uit blik (circa half blikje à 200 gram)
Klein beetje olie om in te bakken.

 Gevulde tomaten met kerriecouscous - www.chezbo.nl Gevulde tomaten met kerriecouscous - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Was de tomaten, snij voorzichtig de kapjes van de tomaten af.
Stap 2: Hol de tomaten uit door eerst met een mesje voorzichtig langs de zijkant te snijden in een rondje. Gebruik daarna een kleine lepel om het vruchtvlees uit de tomaten te scheppen.
Stap 3: Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een scheutje olie.
Stap 4: Snij de artisjokken in kleine stukjes.
Stap 5: Kook het water en meng dit met het bouillonpoeder of het halve bouillonblokje.
Stap 6: Giet de bouillon over de couscous en roer goed door.
Stap 7: Knip de bieslook en de peterselie in kleine stukjes.
Stap 8: Voeg de kerriepoeder, geknipte bieslook en peterselie aan de couscous toe. Roer weer goed door.
Stap 9: Mix de blokjes artisjok door de couscous.
Stap 10: Vul de tomaatjes voorzichtig met het couscous mengsel. Werk af met wat geroosterde pijnboompitjes.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *