Bo’s Boekenplank: Chop Suey uit Gezond eten

OMslagfoto goed

Bo’s Boekenplank: Chop Suey uit Gezond eten

Zoals ik eergisteren in mijn blogpost over fris komkommersinaasappelwater vertelde zit ik graag lekker in de zon met een kooktijdschrift bij de hand. Een magazine zoals Gezond eten is daarvoor perfect. Oortjes maken in de bladzijdes van de recepten die ik nog een keer wil maken is iets wat ik eigenlijk altijd doe als ik een magazine in mijn hand heb.

IMG_6904

Het recept van Chop Suey (Tjap Tjoj je weet wel dat ene van de chinees) kreeg ook een oortje. Gelukkig maar, want het was een gerecht wat ik nog wel eens zal gaan maken. Een makkelijk en gezond hoofdgerecht voor 4 personen. In het recept staat dat je ongeveer 20 minuten kwijt bent met het maken van het gerecht. Deze tijd geldt als je alle groente en kip al hebt gesneden. Hieronder deel ik graag met jullie het (iets aangepaste) recept uit het magazine Gezond eten. Een aanradertje om een keertje te kopen! Boordevol gezonde recepten, achtergrondverhalen over eten, feitjes & fabels en vooral: inspiratie voor een gezonde levensstijl.

IMG_6903

Dit heb je nodig:
– 150 g mihoen (kan ook vervangen worden door noedels)
– 1 el olijfolie
– 1 rode paprika
– 2 wortels
– 1 stronk broccoli
– 150 gram sperziebonen
– 500 gram kip
– 2cm verse gemberwortel
– 60 ml sojasaus
– 4 el zoete chilisaus

 Zo ga je aan de slag:
IMG_6907
Stap 1: Snijd de kip in blokjes.
Tip: Probeer de kip zo min mogelijk met je handen aan te raken vanwege de hygiëne, gebruik daarom een mes en vork om hem te snijden. Natuurlijk ook een schone plank trouwens!

Stap 2: Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan op middelhoog vuur en wok hierin de kipfilet 5 minuutjes.

IMG_6906 IMG_6905
Stap 3: 
Snijd ondertussen alle groente (de paprika, wortels, broccoli) in stukjes.

IMG_6909
Stap 4: Voeg de groente na 5 minuutjes aan de kip toe.

IMG_6911
Stap 5: Dop de sperzieboontjes en snijd ze door de midden. Kook ze daarna in 10 minuutjes beetgaar.

IMG_6908
Stap 6: Schil de gemberwortel en snijd deze in mini stukjes. Voeg aan de groente toe.

IMG_6912
Stap 7: Kook de mie zoals op de verpakking aangegeven staat.

IMG_6913\
Stap 8: Voeg de sperziebonen na 10 minuten koken toe aan de groente en de kip.

IMG_6916
Stap 9: Voeg de mihoen toe aan het groente-kipmengsel.

IMG_6915
Stap 10: Voeg de sojasaus, zoete chilisaus en 100 ml water toe aan de ingrediënten in de wok.
Stap 11: Breng het geheel aan de kook en laat het nog ongeveer 5 minuutjes sudderen.

Dit recept iss: Goedgekeurd! Ziet er net zo mooi uit als op het plaatje en smaakt even (of misschien zelfs nog wel lekkerder) dan ik had verwacht. Bovendien is het recept super gezond! Slechts 387 kcal, dit gerecht kan dus altijd!:) Smakelijk eten.

Liefs, Bo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Fris zomers sinaasappel komkommer water

Fris zomers sinaasappel komkommer water. Wat een heerlijk weer vandaag! Het zonnetje scheen en bij ons achter in de tuin...

Sluiten