Pasen: Gepocheerd ei met zalm en spinazie


Gepocheerd ei voor beginners (net zoals ik.) Een gezellig recept voor Pasen, of als ontbijtje voor bijvoorbeeld Moederdag. Dit recept is wel graadje: “impress your friends”, want ik kwam erachter: het is best wel een kunst, dat eieren pocheren.

Over twee weken is het alweer zover: Pasen. Noem me een idioot, maar ik ben nu al druk in de weer met het uitproberen van eiergerechten. Ik bedoel, 14 dagen, dat vliegt toch hartstikke snel om? Noem me nog een keer een idioot: maar ik had tot voorkort nog nooit een ei gepocheerd, of überhaupt een gepocheerd ei gegeten.

Het werd daarom eens tijd om de proef op de som te nemen. Natuurlijk met de welkome ondersteuning van mijn huisgenootje, die al wel ervaring heeft met de kunst van het gepocheerde ei. Zij leerde mij de basis, zodat mijn gepocheerde eieren met Pasen kunnen shinen tijdens het Paasontbijt. Net als die van jou! Want dit recept legt stap voor stap uit hoe dit nu eigenlijk gaat: een eitje pocheren. Veel succes!

Gepocheerd ei - www.chezbo.nl

Pasen: Gepocheerd ei met zalm en spinazie

 Voor 2 personen
Voor 2 stuks
Paasrecept

Dit heb je nodig:

– 2 eieren

Tip: Gebruik verse eieren die minder dan 5 dagen oud zijn.

– 2 boterhammen of broodjes
– 50 gram gerookte zalm
– 50 gram roomkaas
– Een handje verse, ongekookte, spinazie
– Keuken Azijn
– Water
– Peper & Zout

– Kookpan
– Lepel
– Broodrooster
Optioneel: waterkoker

Gepocheerd ei - www.chezbo.nl Gepocheerd ei - www.chezbo.nl

Zo ga je aan de slag:

Stap 1: Kook een liter water in de waterkoker.
Stap 2: Toast de boterhammen in de broodrooster.
Stap 3:
Besmeer de boterhammen / broodjes met roomkaas.
Stap 4: Leg daarna een half handje spinazie op de roomkaas.
Stap 5: Leg daarover heen een plakje gerookte zalm.

Nu komt het: we gaan het ei pocheren!!

Stap 6: Giet het kokende water in de kookpan. (circa 5 cm)
Stap 7: Doe er wat azijn bij, houd een verhouding van 1/5 azijn, 4/5 water aan.
Stap 8: Roer met een lepel in het water, totdat er een kolkje ontstaat.

Tip: Vraag iemand om hulp bij het pocheren van het ei, dit gaat veel makkelijker met twee personen.
Dan hoef je het ei niet met 1 hand te breken!! Je kunt het ei ook eerst in een kommetje doen. 


Stap 8: Breek het ei in de kolk en stop direct met roeren.
Stap 9: Laat een klein eitje 3 minuten in het water liggen, voor een groot ei is dit ongeveer 4 minuten.

Tip: Laat het ei er niet langer dan 5 minuten in liggen, dan wordt de dooier hard. 

Stap 10: Haal het eitje uit het water met een schuimspaan en laat even uitlekken. Eventueel nog even op een keukenpapiertje.
Stap 11: Dien op met wat peper en zout bovenop de belegde boterhammen / broodjes.

Het is even oefenen, dat geef ik toe. Ik moet zeggen, het eerste ei was bij ons het beste ei! Misschien zien ze er bij de eerste poging nog niet zo fotogeniek uit, de smaak wordt er niet minder lekker om! Ga jij de uitdaging aan?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *